Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Zelenski se declară dezamăgit de măsurile protecționiste din partea vecinilor

© Photo : Preșidenția UcraineiVladimir Zelenski și Ursula von der Leyen
Vladimir Zelenski și Ursula von der Leyen - Sputnik Moldova, 1920, 09.05.2023
Vladimir Zelenski și Ursula von der Leyen
Abonare
În cadrul întrevederii de astăzi dintre Ursula von der Leyene și Vladimir Zelenski de la Kiev, cel din urmă a declarat
CHIȘINĂU, 8 mai - Sputnik. Președintele Ucrainei s-a arătat dezamăgit de decizia luată de statele europene care au oprit importul de cereale ucrainene.
„Măsurile protecționiste dure din partea vecinilor noștri nu pot să nu dezamăgească”, a declarat președintele ucrainean Vladimir Zelenski la o conferință de presă comună ținută la Kiev cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.
Zelenski a mai menționat că Kievul consideră inacceptabile orice restricții asupra exporturilor ucrainene și se așteaptă ca toate acestea să fie ridicate cât mai curând posibil.
Recoltarea cerealelor în regiunea Novosibirsk, Federația Rusă - Sputnik Moldova, 1920, 09.05.2023
Internațional
Exporturile de cereale: Ucraina amenință Republica Moldova cu sancțiuni
Amintim că în perioada 2 mai - 5 iunie Comisia Europeană a interzis exportul de cereale din Ucraina în cinci țări est-europene - Bulgaria, Ungaria, Polonia, România și Slovacia, permițând tranzitul și exportul acestora în celelalte țări ale UE.
Ulterior, ministrul Agriculturii din Moldova, Vladimir Bolea, l-a informat pe omologul său ucrainean despre planurile Chișinăului de aderare la decizia UE de a introduce o restricție temporară pentru importul de grâu, porumb, rapiță și floarea soarelui din Ucraina.
Fluxul de știri
0