Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Moscova susține comerţul în monede naționale cu Africa de Nord și Orientul Mijlociu

© Sputnik / Михаил Климентьев / Accesați arhiva multimediaPreședintele rus Vladimir Putin s-a întâlnit cu ministrul Dezvoltării Economice, M. Reșetnikov
Președintele rus Vladimir Putin s-a întâlnit cu ministrul Dezvoltării Economice, M. Reșetnikov - Sputnik Moldova, 1920, 10.05.2023
Președintele rus Vladimir Putin s-a întâlnit cu ministrul Dezvoltării Economice, M. Reșetnikov
Abonare
Africa de Nord și Orientul Mijlociu sunt regiuni prioritare pentru Moscova în ceea ce privește comerțul exterior.
BUCUREŞTI, 10 mai – Sputnik.Schimburile cu țările din aceste zone au crescut cu 83% în ultimii cinci ani, potrivit ministrului rus pentru Dezvoltare Economică, Maxim Reșetnikov. De asemenea, Rusia dorește tranzacții în monedele naționale în comerţul cu această regiune.
Comerțul dintre Rusia și regiunea MENA (Africa de Nord și Orientul Mijlociu) a crescut cu 83% în cinci ani, ajungând la 94,9 miliarde de dolari, a declarat luni Reșetnikov, citat de Sputnik Africa. El a intervenit în timpul reuniunii anuale pe tema investițiilor (AIM), care are loc în perioada 8-10 mai în Abu Dhabi.
„Rusia este pregătită să dezvolte relații bilaterale de parteneriat, precum și în cadrul Organizaţiei Cooperării Islamice. Mai ales că baza pentru o creștere eficientă a diferitelor forme de parteneriat este deja creată”, a mai spus ministrul rus pentru Dezvoltare Economică.

O destinație prioritară

„Partenerii noștri înțeleg că breşele care s-au deschis către piața noastră sunt o nouă oportunitate pentru afacerile lor”, a adăugat Reșetnikov.

Pentru a continua să îşi consolideze cooperarea economică cu țările din Orientul Mijlociu și Africa de Nord, Rusia trebuie să-și intensifice eforturile de a crea o infrastructură bancară și financiară independentă, potrivit ministrului. El a subliniat importanța tranzacţiilor în monedele naționale în comerțul bilateral.
Cooperarea cu țările MENA este una dintre prioritățile politicii economice externe rusești, a subliniat Recitnikov.
Fluxul de știri
0