Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Moldova vrea să se împrumute de la Japonia cu 100 de milioane de dolari

© Sputnik / Юрий Сомов / Accesați arhiva multimediaImagine din centrul orașului Tokio, capitala Japoniei
Imagine din centrul orașului Tokio, capitala Japoniei - Sputnik Moldova, 1920, 10.05.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Guvernul Republicii Moldova vrea să se împrumute de la Japonia cu 100 de milioane de dolari.
CHIȘINĂU, 10 mai - Sputnik. Guvernul Republicii Moldova vrea să se împrumute de la Japonia cu 100 de milioane de dolari pentru a finanța astfel proiectul „Politici de dezvoltare întru redresarea economică”.
„Finanțarea se va realiza în cadrul Programului de Dezvoltare și Redresare Economică. Obiectivul acestuia este de a susține reformele și politicile Guvernului prin atenuarea impactului războiului din Ucraina asupra refugiaților și gospodăriilor, precum și prin asigurarea rezilienței și sporirii competitivității țării noastre”, scrie serviciul de presă al Guvernului.
Pentru acest scop, mai aflăm din comunicatul oficial al Guvernului, vor fi inițiate negocieri asupra proiectului Acordului de împrumut dintre Guvernul Republicii Moldova și Agenția Japoneză pentru Cooperare Internațională, precum și a Acordului cu Guvernul Japoniei privind acordarea unui împrumut. Acesta va fi oferit pentru o perioadă de 40 de ani, inclusiv o perioadă de grație de 10 ani.
Decizia Guvernului nipon de a acorda Republicii Moldova acest împrumut concesional a fost anunțată în cadrul conferinței liderilor G7 din 24 februarie curent.
Protest agricultori, 18 decembrie 2020 - Sputnik Moldova, 1920, 08.05.2023
Economie
Agricultorii moldoveni cer interzicerea importurilor de cereale din Ucraina
Fluxul de știri
0