Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Agricultorii moldoveni cer interzicerea importurilor de cereale din Ucraina

© Sputnik / Mihai CarausProtest agricultori, 18 decembrie 2020
Protest agricultori, 18 decembrie 2020 - Sputnik Moldova, 1920, 08.05.2023
Abonare
În Moldova mocneşte un nou protest. Agricultorii cer interzicerea de urgenţă a importurilor de grâu, porumb, floarea soarelui și rapiță din Ucraina.
CHIȘINĂU, 8 mai - Sputnik. Fermierii din țară anunță că vor ieși la proteste împotriva guvernării Republica Moldova dacă până la sfârșitul acestei săptămâni nu se vor lua măsuri de interzicere a importurilor de cereale din Ucraina. Această avertizare vine din partea Asociației Forța Fermierilor, care insistă că situația agricultorilor moldoveni este catastrofală.
„Asociația Forța Fermierilor cere urgentarea luării deciziei privind alinierea la Decizia Comisiei Europene din 2 mai 2023 privind restricționarea temporară a importurilor din Ucraina a grâului, porumbului, florii soarelui și rapiței pentru cinci țări din Europa de Est. Organizația noastră reiterează, a câta oară, că majoritatea fermierilor mici și mijlocii din Moldova se află în pragul falimentului”, se menționează în comunicatul asociației.
Potrivit asociației, din cauza prăbușirii vertiginoase a prețurilor la materia primă agricolă din ultimul an sub presiunea producției din Ucraina, pierderile agricultorilor de la diferența de prețuri au fost de cel puțin două miliarde de lei.
Fluxul de știri
0