Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Militari moldoveni și români, exercițiu militar comun la Bălți

© Photo : Facebook / Ministerul Apărării al Republicii MoldovaTrageri de luptă, militari moldoveni
Trageri de luptă, militari moldoveni - Sputnik Moldova, 1920, 10.05.2023
Abonare
Un pluton al Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt”, Piatra-Neamț, România, execută trageri de luptă din armamentul de infanterie, alături de militarii din Brigada de Infanterie Motorizată „Moldova”.
CHIȘINĂU, 10 mai - Sputnik. Militarii Armatei Naționale a Moldovei se antrenează în comun cu militarii români, în cadrul unui exercițiu bilateral desfășurat în municipiul Bălți, în perioada 8-13mai curent, anunță Ministerul moldovean al Apărării.
Conform scenariului, un pluton al Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt”, Piatra-Neamț, România, execută trageri de luptă din armamentul de infanterie, alături de militarii din Brigada de Infanterie Motorizată „Moldova” la Centrul de Instruire al unității.
Scopul exercițiului este instruirea integrată, creșterea nivelului de interoperabilitate, sincronizarea procedurilor operaționale între militarii din cele două armate, anunță sursa oficială.
Ministerul apărării mai precizează că antrenamentele se desfăşoară în conformitate cu planul de instruire al Armatei Naţionale pentru anul 2023.
Îmbarcare în avion - Sputnik Moldova, 1920, 10.05.2023
Internațional
Rusia a reluat zborurile cu Georgia și a anulat regimul de vize
Fluxul de știri
0