România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

MiG-21 LanceR va avea ultimul zbor în România

© AFP 2023 / MIRCEA ROSCA / MiG-21 în România, arhiva foto
MiG-21 în România, arhiva foto - Sputnik Moldova, 1920, 10.05.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Luni, 15 mai, vor avea loc ultimele zboruri cu aeronavele MiG-21 LanceR din dotarea Forțelor Aeriene Române, acestea urmând a fi scoase din serviciu în conformitate cu o hotărâre a CSAT din 2022.
BUCUREȘTI, 10 mai - Sputnik, Bogdan Duca. Însă despărțirea de acest avion emblematic pentru forțele armate române nu se va face fără o ceremonie. Astfel, luni, începând cu ora 11.00, se vor desfășura ceremonii militare și religioase, vor fi rostite alocuțiuni, se vor acorda distincții onorifice, vor fi organizate expoziții statice şi va avea loc decolarea şi trecerea la verticală a aeronavelor MiG-21 LanceR, atât din Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu”, Câmpia Turzii, cât și din Baza 86 Aeriană „Locotenent Aviator Gheorghe Mociorniţă", Borcea.
În aceeaşi zi, începând cu ora 12:00, Baza 95 Aeriană ,,Erou căpitan aviator Alexandru Șerbănescu”, Bacău, își deschide porțile pentru toţi pasionații de aviație.
Intrarea este liberă, iar publicul va urmări trecerea la verticală și aterizarea aeronavelor MiG-21 LanceR decolate de la celelalte două baze aeriene și va putea vizita muzeul unității.
Forțele Aeriene Române vor continua să execute Serviciul de luptă permanent Poliţie Aeriană cu aeronavele F-16 din dotare, sprijinite de aeronavele aliate dislocate în România, în cadrul misiunii de Poliție Aeriană Întărită (enhanced - Air Policing), sub comandă NATO. De asemenea, sistemele de apărare aeriană cu baza la sol vor continua să execute misiunile de Poliţie Aeriană sub comandă națională, precum și în cadrul Sistemului NATO Integrat de Apărare Aeriană și Împotriva Rachetelor (NATO Integrated Air and Missile Defence System).
Александр Вучич - Sputnik Moldova, 1920, 09.05.2023
Internațional
Serbia propune modificarea rezoluției anti-ruse a Consiliului Europei
Fluxul de știri
0