Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Serbia propune modificarea rezoluției anti-ruse a Consiliului Europei

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaАлександр Вучич
Александр Вучич - Sputnik Moldova, 1920, 09.05.2023
Abonare
Vučić propune modificarea rezoluției anti-ruse a Consiliului Europei: alături de Moldova să fie nominalizată și Serbia
CHIȘINĂU, 9 mai - Sputnik. Președintele Serbiei a propus modificarea rezoluției Consiliului Europei privind integritatea teritorială a Ucrainei, Georgiei și Republicii Moldova.
„Am propus un amendament la rezoluție, unde ei atacă Rusia și unde se vorbește despre protecția integrității teritoriale a Ucrainei, Georgiei și Republicii Moldova. Am adăugat rândul „și toate celelalte țări - membre ale Consiliului Europei”, nimic mai mult. Să vedem dacă acceptă sau nu acest amendament. Dacă nu acceptă, nici măcar nu voi zbura la Reykjavik (la summitul Consiliului Europei din mai – n.n.). Atunci va fi clar că nu au principii. Le spun pe față că ne atacă, ne înșală, așa, fără a alege cuvinte”, a spus Alexandr Vučić.
După cum a subliniat liderul sârb, aceasta nu înseamnă că Belgradul refuză să respecte dreptul internațional sau Carta ONU, dar votul de la Reykjavik, unde „toată lumea va trebui să vorbească pentru integritatea teritorială a Ucrainei și a Moldovei”, ar putea acum să meargă altfel.
Anterior, Serbia a votat pentru a condamna încălcarea integrității teritoriale a Ucrainei.
Fluxul de știri
0