România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

București: șahistul Kasparov a fost primit de șeful diplomației române

© Photo : Ministerul de Externe al RomânieiMinistrul afacerilor externe Bogdan Aurescu și Garry Kasparov, președintele Human Rights Foundation
Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu și  Garry Kasparov, președintele Human Rights Foundation - Sputnik Moldova, 1920, 09.05.2023
Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu și Garry Kasparov, președintele Human Rights Foundation
Abonare
Ce mai face diplomația românească? În loc să reprezinte interesele României, se ține de vizite și....condamnări. Sau poate că, de plictiseală, vrea să învețe șah. În acest sens, Aurescu l-a primit la București pe Kasparov.
BUCUREȘTI, 9 mai -Sputnik. România cumulează deja în ultimii ani o listă lungă de eșecuri diplomatice: primirea în Schegen, schimbarea regimului de vize pentru Statele Unite, protejarea minorității românești din Ucraina, dragarea canalului Bâstroe.
De asemenea, toate așa numitele inițiative și succese diplomatice clamate de România au fost simple acțiuni în marja și uneori chiar la indicațiile directe și explicite ale SUA și UE în conformitate cu interesele acestora în sud-estul Europei.
De data aceasta, ministrul Bogdan Aurescu, a primit pe șahisul Garry Kasparov la sediul MAE, pentru a condamna împreună intervenția militară rusă în războiul din Ucraina.
Nicolae Ciucă - Sputnik Moldova, 1920, 09.05.2023
România
Nicolae Ciucă vrea să schimbe istoria
Conform comunicatului MAE, ”Kasparov a prezentat o serie de evaluări privind situația internă din Rusia și posibilele evoluții ale războiului declanșat de Rusia, evidențiind necesitatea întăririi sprijinului acordat Ucrainei de către întreaga comunitate internațională”.
Desigur, o condamnare foarte „inedită” în contextul în care diplomația românească de un an de zile nu doar că se ține de ”condamnări” ci sacrifică toate interesele naționale ale României pentru interesele SUA și ale regimului de la Kiev.
Fluxul de știri
0