România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Nicolae Ciucă vrea să schimbe istoria

© Sputnik / OsmatescoNicolae Ciucă
Nicolae Ciucă - Sputnik Moldova, 1920, 09.05.2023
Nicolae Ciucă
Abonare
Nicolae Ciucă vrea să schimbe data zilei victoriei împotriva nazismului, mutându-o de pe 9 mai pe 8 mai. Motivul? Atunci Germania nazistă a capitulat în fața SUA, Marii Britanii și Franței, în timp ce pe 9 mai a capitulat în fața URSS.
BUCUREȘTI, 9 mai -Sputnik. Deși nu este capabil intelectual să administreze o frază, premierul Nicolae Ciucă vrea să se apuce de revizionism istoric. România, crede liderul PNL, ar trebui să serbeze victoria împotriva nazismului pe 8 mai și nu pe 9 mai. Așa, consideră Ciucă, țara ar serba alături de „partenerii trans-atlantici”, nu alături de Rusia.
”Pentru a reda adevărata simbolistică a capitulării Germaniei naziste, voi iniția demersurile de recunoaștere a zilei de 8 Mai ca dată oficială a celebrării și în România, alături de partenerii noștri trans-atlantici”, a spus premierul, care a menționat debarcarea din Normandia și eliberarea Parisului.
Ce ignoră Nicolae Ciucă, fost general al armatei române, este faptul că armata română a luptat umăr la umăr în ultima parte a celui de-al doilea război mondial alături de armata sovietică, existând nenumărate momente de camaraderie și de eroism împărtășit de cele două armate, nu doar în eforturile de eliberare a Transilvaniei, dar și în luptele din Ungaria, în dificila bătălie pentru Budapesta și luptele din munții Tatra.
Fluxul de știri
0