Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Biden se prăbuşeşte în sondaje – susţinere minimă

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaП/к по итогам встречи Д. Байдена с президентом Финляндии и премьером Швеции
П/к по итогам встречи Д. Байдена с  президентом Финляндии и премьером Швеции - Sputnik Moldova, 1920, 09.05.2023
Abonare
Susţinerea publicului față de Biden continuă o dinamică negativă, atingând un nivel minim, potrivit sondajului realizat pentru Washington Post-ABC News.
BUCUREŞTI, 9 mai – Sputnik. Preferințele preliminare arată creșterea sprijinului popular pentru Donald Trump, care a obținut rezultate mai bune în acest sondaj.
Langer Research Associates a chestionat opiniile cetățenilor țării și, de asemenea, a dezvăluit scăderea procentului celor care aprobă munca lui Biden, o scădere la 36%, potrivit sondajului, citat de Sputnik. Rezultatele sunt chiar mai slabe decât cele mai proaste rezultate de anul trecut privind susţinerea acestuia. Totodată, vârsta președintelui SUA este un alt aspect care creează nemulțumire, 68% dintre respondenți indicând că este prea bătrân pentru un al doilea mandat.
În același timp, 56% dintre persoanele care au participat la sondaj au dezaprobat munca lui şi, comentând cu privire la candidatura lui Trump, participanții au apreciat mai mult sănătatea fizică și acuitatea mentală a acestuia. Aceştia au considerat că, în timpul mandatului său, fostul președinte s-a ocupat de afacerile economice mai bine decât a reuşit Biden.
Выступление президента США Д. Байдена в рамках саммита G20 на Бали - Sputnik Moldova, 1920, 07.05.2023
Internațional
Discursul incoerent al lui Biden în timpul unui interviu i-a speriat pe americani
O întrebare referitoare la preferințele alegătorilor la viitoarele alegeri a arătat că 44% ar vota „cu siguranță” sau „probabil” pentru Trump, ceea ce este un rezultat mai puternic în favoarea acestuia faţă de 38% dintre cei care au spus că îl preferă pe Biden.
Următoarele alegeri prezidențiale din SUA sunt programate pentru noiembrie 2024. Fostul președinte american Donald Trump a confirmat deja în noiembrie 2022 că va candida pentru cea mai înaltă funcție din stat. De asemenea, activistul american de mediu Robert F. Kennedy Jr. și-a anunțat oficial candidatura din partea Partidului Democrat și a promis că va lupta împotriva corupției corporative și de stat. În acelaşi timp, Joe Biden a confirmat oficial pe contul său de Twitter că va candida pentru un al doilea mandat.
Fluxul de știri
0