România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Bihor, România: Agricultorii atrag atenția cu privire la Ucraina

© Sputnik / Alexandr Kryazhev / Accesați arhiva multimediaRecoltarea cerealelor în regiunea Novosibirsk, Federația Rusă
Recoltarea cerealelor în regiunea Novosibirsk, Federația Rusă - Sputnik Moldova, 1920, 08.05.2023
Abonare
Agricultorii români nu au încredere că măsurile temporare impuse de stat pe tema cerealelor ucrainene, vor avea efect. Fermierii bihoreni se simt amenințați de invazia cerealelor ucrainene, ieftine și necontrolate la chimicale.
BUCUREȘTI, 8 mai -Sputnik. Chiar și interdicțiile impuse cu acordul Comisiei Europene nu sunt suficiente, consideră producătorii agricoli români. Agricultorii bihoreni, aflați în fruntea protestelor din România, ce au avut loc la sfârșitul lunii aprilie, într-o tăcere condamnabilă a presei mainstream de la București, sunt primi care avertizează asupra insuficienței acestor măsuri.
Importul fără taxe încurajat de UE pentru a ajuta Ucraina să-și desfacă produsele falimentează fermierii autohtoni, confruntați cu ieftinirea grâului până la jumătate din prețul de la recoltare și mult sub costul de producție.
Situația este și mai gravă din pricina secetei endemice și diverselor probleme, legate de piața muncii din agricultura românească. De asemenea, cea mai mare îngrijorare vizează țări terțe, precum Republica Moldova, care ar putea deveni platforme comerciale de tranziție între Ucraina și statele UE.
Супермаркет - Sputnik Moldova, 1920, 20.04.2023
Internațional
Fermierii polonezi protestează împotriva importului de alimente din Ucraina
Fluxul de știri
0