Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Fermierii polonezi protestează împotriva importului de alimente din Ucraina

© Sputnik / Miroslav RotariСупермаркет
Супермаркет - Sputnik Moldova, 1920, 20.04.2023
Abonare
PAP: Fermierii polonezi cu 50 de tractoare protestează împotriva importurilor de alimente din Ucraina
CHIȘINAU, 20 apr - Sputnik. Fermierii polonezi cu 50 de tractoare protestează împotriva importului de produse alimentare din Ucraina, transmite agenția de presă PAP .

"O coloană de aproximativ 50 de tractoare agricole se deplasează joi pe drumul național nr. 8 între Ząbkowice Silezia din Silezia Inferioară. Această formă de protest a fost aleasă de fermierii din regiunea Ząbkowice", se precizează în mesaj.

Protestatarii intenționează să se deplaseze până la Łagiewnik, să se întoarcă pe drumul național nr. 8 până la Ząbkowice Silezia, precizează agenția.
Anterior a fost anunțat că Polonia propune UE să interzică nu numai importul de cereale, ci și alte produse alimentare din Ucraina.
Polonia și Ungaria , pe fondul protestelor fermierilor locali, au anunțat la sfârșitul săptămânii trecute că suspendă importurile de produse agricole ucrainene care intră fără taxe pe piața europeană. Luni, Slovacia a anunțat suspendarea importului de cereale și alte produse individuale din Ucraina , iar în ajun a devenit cunoscut faptul că Bulgaria ia în considerare și posibilitatea de a introduce o interdicție temporară a importului de cereale ucrainene.
Fluxul de știri
0