Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Kievul: bancă maghiară ”sponsor internațional al terorismului”

© AFP 2024 / ATTILA KISBENEDEKOTP Bank
OTP Bank - Sputnik Moldova, 1920, 05.05.2023
OTP Bank
Abonare
Regimul Zelenski atacă Ungaria și pe Viktor Orban, declarând principala bancă comercială maghiară, OTP Bank, ca fiind ”sponsor internațional al terorismului”.
BUCUREȘTI, 5 mai -Sputnik. Ucraina declară OTP Bank drept sponsor internațional al terorismului, pentru că divizia rusă a băncii ar sprijini războiul. Reacția conducerii băncii: Cota de piață a instituției financiare maghiare în Rusia este neglijabilă.
Agenția Națională de Prevenire a Corupției din Ucraina a clasificat, joi, Banca OTP drept susținător internațional al războiului, potrivit unui comunicat al agenției.
Motivul? Faptul că instituția financiară își continuă operațiunile în Rusia și respectă legea privind acordarea de împrumuturi, ceea ce ar permite finanțarea republicilor populare unificate cu Federația Rusă, Luhansk și Donețk.
Sau poate că adevăratul motiv este un atac la Viktor Orban și guvernul său, foarte rezervat în a susține regimul de la Kiev.
purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova - Sputnik Moldova, 1920, 05.05.2023
Rusia
Moscova: Occidentul alimentează Kievului un „sentiment al impunității”
Fluxul de știri
0