Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Moscova: Occidentul alimentează Kievului un „sentiment al impunității”

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediapurtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova
purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova - Sputnik Moldova, 1920, 05.05.2023
purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova
Abonare
SUA și aliații săi sunt, în cele din urmă, responsabili pentru acțiunile regimului de la Kiev, a afirmat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.
BUCUREŞTI, 5 mai – Sputnik. „Au înlăturat guvernul legal din Ucraina [în 2014], au pus escroci și bandiți la conducere, le-au furnizat bani și arme, i-au alimentat cu un sentiment al impunităţii absolute și le-au oferit acoperire politică și sprijin militar”, a spus Zaharova joi, citată de RT.
Oficialul a subliniat că Rusia consideră că în general „Washingtonul, Londra și NATO” sunt responsabile pentru toate acțiunile guvernului ucrainean.
Miercuri, biroul președintelui Vladimir Putin a acuzat Kievul că a lansat două atacuri cu drone asupra Kremlinului, în încercarea de a-l asasina pe liderul rus. Oficialii ucraineni au respins acuzația, susținând că țara lor nu atacă ținte în Rusia.
Moscova a avertizat că își rezervă dreptul de a se riposta într-un mod și într-un moment și loc pe care le va considera adecvate.
Se aşteaptă ca trupele ucrainene să lanseze o contraofensivă, anunţată de mult timp, împotriva forțelor rusești în următoarele săptămâni. Aliații străini s-au angajat să sprijine Kievul atât timp cât este nevoie pentru a provoca o „înfrângere strategică” Rusiei.
Canale de presă occidentale au sugerat că operațiunea ar putea fi un moment decisiv pentru conflict și că se poate ca Ucraina să întâmpine dificultăţi în a-şi asigura ajutor viitor, în cazul în care nu va reuşi să obțină câștiguri semnificative pe câmpul de luptă.
Fluxul de știri
0