Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Turcia anunță: a descoperit petrol

© AP Photo / Petros KaradjiasTurkish Petroleum Company
Turkish Petroleum Company - Sputnik Moldova, 1920, 04.05.2023
Turkish Petroleum Company
Abonare
Turcia anunță că a descoperit un câmp petrolier de cel puțin 1 miliard de barili de petrol, ceea ce deschide noi oportunități economice puterii emergente de la frontiera dintre Europa și Asia.
BUCUREȘTI, 4 mai -Sputnik. Turcia a descoperit 1 miliard de barili de petrol în regiunea sud-estică a provinciei Sirnak. Această descoperire a fost făcută de compania de stat, Turkish Petroleum (TPAO), care declară că aceasta este cea mai mare rezervă onshore de țiței a țării.
TPAO a forat 2,771 de metri în adâncime ca să găsească rezerva de petrol. Conform analiștilor, doar această rezervă onshore, ar putea acoperi integral necesarul economic al Turciei pentru cel puțin 2-3 ani de zile.
Turcia este stat dependent de importuri de petrol și gaze din Rusia, Azerbaijan și Iran. De curând, Ankara a anunțat și începerea unei exploatări de gaze naturale off-shore, în Marea Neagră, care ar avea 710 miliarde de metri cubi de gaze naturale.
Компрессорная установка Креховского месторождения природного газа - Sputnik Moldova, 1920, 08.04.2023
Internațional
Turcia intenționează să furnizeze gaz Europei împreună cu Azerbaidjan
Fluxul de știri
0