Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Moscova: Contraofensiva ucraineană va avea „consecințe deplorabile”

© Sputnik / Наталья СеливерстоваClădirea Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse la Moscova.
Clădirea Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse la Moscova. - Sputnik Moldova, 1920, 04.05.2023
Clădirea Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse la Moscova.
Abonare
Kievul și susținătorii săi împiedică orice inițiative pentru discuțiile de pace, a spus ministrul adjunct rus de Externe.
BUCUREŞTI, 4 mai – Sputnik. Ucraina este alimentată cu arme de către ţările occidentale pentru o contraofensivă planificată de mult timp împotriva Rusiei, dar nu va avea sorţi de izbândă și nu va duce decât la mai multă vărsare de sânge, a avertizat ministrul adjunct rus de Externe, Mihail Galuzin, potrivit RT.
Într-un interviu acordat ziarului Izvestia, publicat joi, Galuzin a afirmat că Kievul și „stăpânii anglo-saxoni” împiedică toate inițiativele pentru discuțiile de pace, cerând „înfrângerea strategică a Rusiei”.
„Alimentarea nechibzuită și iresponsabilă a Kievului cu arme occidentale moderne și susținerea intenţiei sale de contraofensivă nu va duce decât la şi mai multă vărsare de sânge și la escaladarea conflictului”, a spus Galuzin.
„Regimul de la Kiev și sponsorii săi occidentali trebuie avertizați cu privire la consecințele inevitabil deplorabile ale planurilor lor”, a adăugat ministrul adjunct, subliniind că forțele ruse sunt pregătite pentru orice evoluție.
În ultimele luni, oficialii de la Kiev și din Occident au vorbit în mai multe rânduri despre planul unei contrafensive masive împotriva Rusiei. Săptămâna trecută, ministrul ucrainean al Apărării, Aleksei Reznikov, a declarat că trupele sunt „în general pregătite pentru apăsare” și așteaptă ordine de la înalți oficiali.
Senator în Senatul României,  Diana Șoșoacă - Sputnik Moldova, 1920, 04.05.2023
România
Diana Șoșoacă vrea relansarea dialogului dintre România și Federația Rusă
Miercuri, șeful companiei militare private Wagner, Evgeni Prigozhin, a afirmat că forțele Ucrainei au început o contraofensivă în Artiomovsk, oraş din Ucraina cunoscut şi sub numele de Bakhmut.
În aceeași zi, biroul președintelui Vladimir Putin a raportat că două drone au vizat reşedinţa sa de la Kremlin în timpul nopţii. Purtătorul de cuvânt al liderului rus, Dmitri Peskov, a declarat că Putin nu se afla acolo la acel moment.
Deşi Kievul a negat oficial responsabilitatea pentru atac, Rusia a spus că își rezervă dreptul de a riposta „oriunde și oricând consideră necesar”.
Fluxul de știri
0