Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Astăzi au loc alegeri în UTA Găgăuzia

© Sputnik / Mihai CarausUrne de vot pentru alegerile din Găgăuzia
Urne de vot pentru alegerile din Găgăuzia - Sputnik Moldova, 1920, 30.04.2023
Urne de vot pentru alegerile din Găgăuzia
Abonare
Potrivit Comisiei electorale de la Comrat, la urne sunt așteptați peste 92 de mii de cetăţeni cu drept de vot, înregistraţi în autonomie.
CHIȘINĂU, 30 apr – Sputnik. Toate secțiile de vot din autonomia găgăuză s-au deschis astăzi la ora 7.00. Procesul de vot a demarat în majoritatea birourilor electorale din regiune.
Potrivit Consiliului electoral de circumscripție de la Comrat, au fost înscriși opt candidați în cursa de guvernator al regiunii. În competiție sunt candidați, care anterior au ocupat această funcție, dar și foști deputați în Parlamentul Republicii Moldova, un fost primar, un ambasador și un om de afaceri. Un singur candidat reprezintă, oficial o formațiune politică.
Pentru a fi valide, la alegerile başcanului trebuie să-și exercite dreptul de vot nu mai puţin de jumătate din alegătorii înregistraţi.
Guvernatorul Unității Teritoriale Găgăuzia este ales pentru un mandat de 4 ani. Bașcanul trebuie să fie cetățean al Republicii Moldova, cu vârsta de peste 35 de ani și să posede limba găgăuză.
Первое заседание правительства под руководством Дорина Речана - Sputnik Moldova, 1920, 22.03.2023
Politică
Discuții aprinse între premierul Dorin Recean și bașcanul Găgăuziei
Fluxul de știri
0