Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Discuții aprinse între premierul Dorin Recean și bașcanul Găgăuziei

© Sputnik / OsmatescoПервое заседание правительства под руководством Дорина Речана
Первое заседание правительства под руководством Дорина Речана - Sputnik Moldova, 1920, 22.03.2023
Abonare
În ședința de Guvern de azi bașacanul Găgăuziei a fost întreruptă de premierul Recean în timp ce încerca să obțină un răspuns de la ministrul muncii cu privire la indexarea pensiilor
CHIȘINĂU, 22 mart - Sputnik. Noi discuții aprinse între premierul Dorin Recean și bașcanul Găgăuziei Reacția lui Dorin Recean vine după ce bașcanul l-a întrebat pe ministrul muncii dacă este suficientă o indexare de 15% a pensiilor.
Bașcanul a fost întreruptă de prim-ministrul Recean, care i-a spus că poate să-și continue gândul doar după ce el și-l va încheia.
Dorin Recean: „Doamna Vlah, eu am rugat colegial să nu mai facem politică”
Irina Vlah – „Dumneavostră mă întrerupeți. Eu vreau să-mi spun opinia, să pun întrebările pe care le am. De ce mă întrerupeți”
Dorin Recean – „Vă rog să puneți întrebări tehnice. O să vă întrerup de fiecare dată când veți utiliza această tribună pentru a face politică”
Irina Vlah – „Eu sunt membru al Guvernului și am dreptu să pun întrebări”
Dorin Recean – „Vă rog să întrebați”
Ulterior, Irina Vlah a continuat întrebarea pe care o avea pentru Alexei Buzu: „Indexarea de 15% nu este o încălcare a legii și a drepturiolot pensionarilor la o asigurare socială echitabilă?”
Ministrul Muncii nu a avut replică, pentru că aceasta a fost dată de premierul Dorin Recean: „Scurt, dle Buzu. Nu este o încălcare”
Fluxul de știri
0