Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Assad: Relațiile Rusia-China și activitatea BRICS duc la o ordine mondială multipolară

© AP Photo / Syrian Presidency FacebookSyrian President Bashar Assad speaks to dozens of Syrian diplomats, in Damascus, Syria (File)
Syrian President Bashar Assad speaks to dozens of Syrian diplomats, in Damascus, Syria (File) - Sputnik Moldova, 1920, 30.04.2023
Abonare
Siria susține prezența politică și economică activă a Chinei pe plan global, ceea ce contribuie la restaurarea echilibrului în lume, a declarat sâmbătă președintele sirian Bashar Assad.
BUCUREŞTI, 30 apr – Sputnik.La începutul zilei, Assad s-a întâlnit cu trimisul special al Chinei pentru Orientul Mijlociu, Zhai Jun, pentru a discuta despre relațiile bilaterale dintre Siria şi China, precum și despre rolul Chinei în Orientul Mijlociu.
„Rolul Chinei este un nou exemplu în politică, economie, cultură și, mai ales, în ceea ce privește transpunerea în realitate a principiilor stabilității, păcii și beneficiilor globale pentru toți. Întreaga lume are nevoie astăzi de prezența politică și economică a Chinei pentru a restabili echilibrul pe arena internațională”, a spus Assad, citat de Sputnik Internaţional.
Relațiile Rusia-China și activitatea țărilor BRICS sunt exemple care contribuie la echilibrul global și la instituirea unei ordini mondiale multipolare, a adăugat liderul sirian.
De asemenea, Assad a apreciat pozitiv medierea din partea Chinei în normalizarea relaţiilor diplomatice dintre Arabia Saudită și Iran, ceea ce va stabiliza situația din Orientul Mijlociu.
Președintele Siriei, Bashar al-Assad - Sputnik Moldova, 1920, 13.03.2023
Internațional
Assad a oferit o serie de beneficii pentru victimele cutremurului din Siria
Zhai, la rândul său, a declarat că ţara sa va sprijini Siria în lupta sa împotriva hegemoniei și a amestecului în afacerile sale interne şi, în același timp, va ajuta Damascul să restaureze legăturile cu alte state arabe, potrivit biroului prezidențial sirian.
La începutul lunii martie, China a găzduit discuții între Arabia Saudită și Iran, în care cele două state au convenit să restabilească relațiile diplomatice și să-și redeschidă ambasadele în scurtă vreme.
Fluxul de știri
0