Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Assad a oferit o serie de beneficii pentru victimele cutremurului din Siria

© Sputnik / Алексей Никольский / Accesați arhiva multimediaPreședintele Siriei, Bashar al-Assad
Președintele Siriei, Bashar al-Assad - Sputnik Moldova, 1920, 13.03.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele sirian Bashar al-Assad a emis un decret care oferă o serie de beneficii pentru victimele cutremurului
BUCUREȘTI, 13 mar - Sputnik. Președintele sirian Bashar al-Assad a emis un decret privind acordarea unui număr de beneficii pentru toți cei afectați de cutremurul din republică.
„Assad a emis Decretul Legislativ nr. 3 din 2023 ca una dintre măsurile... legate de faza de redresare, care include sprijin complet pentru victimele cutremurului”, a transmis biroul prezidențial al TASS într-un comunicat.
Se specifică faptul că beneficiile prevăd scutirea de anumite taxe și taxe pentru lucrări de restaurare, amânarea împrumuturilor până la sfârșitul anului 2024, desființarea controalelor la comisioane financiare, posibilitatea de a lua un credit de la băncile de stat în valoare de până la 28 de mii de dolari pentru o perioadă de zece ani.
Cetăţenii ale căror locuinţe sau facilităţi comerciale au fost total sau parţial distruse sau avariate vor putea beneficia de scutirea corespunzătoare.
Pe 2 martie, Comitetul pentru Situații de Urgență al Guvernului Sirian a raportat că numărul victimelor cutremurului în țară a fost de 414.304 .
Un spital multidisciplinar rus a început să lucreze în RAS pentru a oferi asistență victimelor cutremurului.
Fluxul de știri
0