România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Soluții populiste la un deficit bugetar ridicat

© Sputnik / Miroslav RotariRoni
Roni - Sputnik Moldova, 1920, 27.04.2023
Abonare
Supraimpozitarea angajaților care câștigă mai mult decât președintele Iohannis va fi doar ”praf în ochi” populist, aceasta este concluzia calculelor de la Economedia.
BUCUREȘTI, 27 apr -Sputnik. Soluția propusă de PSD și acceptată de partenerii de coaliție, de supra-impozitare a veniturilor bugetarilor ce depășesc salariul președintelui României se anunță a fi simplu ”praf în ochi”, care nu va rezolva deficitul bugetar al României.
Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, miercuri, că s-a discutat în coaliția de guvernare supraimpozitarea cu 16% a veniturilor bugetarilor care depășesc salariul președintelui României, care se ridică acum la circa 25.000 lei brut (circa 5.000 de euro).
30.574 de români au un salariu de bază brut mai mare decât al șefului statului, potrivit statisticilor de la Ministerul Muncii. Circa 13.000 dintre acești angajați ar fi bugetari, în timp ce 17.000 ar fi angajați în mediul privat.
Un calcul Economedia arată că, în aceste condiții, supraimpozitarea nu va duce mai mult de 60 de milioane de euro pe an la bugetul de stat- bani foarte puțini din perspectiva bugetului României, dar și a ”găurii” bugetare estimate la 10 miliarde de euro.
Nicolae Ciucă - Sputnik Moldova, 1920, 26.04.2023
România
Premierul Ciucă va renunța la funcție. Dar nu se grăbește
Fluxul de știri
0