România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Premierul Ciucă va renunța la funcție. Dar nu se grăbește

© Sputnik / OsmatescoNicolae Ciucă
Nicolae Ciucă - Sputnik Moldova, 1920, 26.04.2023
Nicolae Ciucă
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Când se vor schimba premierii în România? Nicolae Ciucă dă de înțeles: va fi în mai, dar ....mai încolo, a treia zi după ”Paștile cailor”.
BUCUREȘTI, 26 apr -Sputnik. Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a declarat marţi, la Iaşi, că deşi în momentul de faţă nu există nicio discuţie privind rocada de la guvernare între PNL şi PSD, aceasta va avea loc în conformitate cu înţelegerea din protocol. Când?
”Ca atare, la finele lunii mai, nici pe 24, că este ziua partidului, nici pe 25 de Înălţare, puţin mai încolo, dar se va realiza”, a spus premierul, răspunzând întrebării. Acesta a dat de înțeles că nu sunt nici presiuni în acest sens din partea PSD sau a UDMR, partenerii de guvernare.
” În momentul de faţă, sigur, cea mai simplă modalitate este să se facă rocada conform înţelegerii din protocol, având totuşi în vedere dinamica şi evoluţia întregii situaţii. Nu trebuie să excludem şi varianta negocierii pe unu la două ministere, dar dacă se depăşeşte această măsură şi dacă se întâmplă ca această rocadă să se facă altfel decât în linişte de fiecare parte, atunci nu o să avem de câştigat, ci doar de pierdut”, a afirmat preşedintele PNL.
Fluxul de știri
0