Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia nu a limitat niciodată exportul de cereale ucrainene prin Marea Neagră

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaTankerul Razoni cu cereale ucrainene în Istanbul
Tankerul Razoni cu cereale ucrainene în Istanbul - Sputnik Moldova, 1920, 27.04.2023
Tankerul Razoni cu cereale ucrainene în Istanbul
Abonare
Rusia nu a limitat artificial exportul de cereale ucrainene în cadrul inițiativei privind livrările de cereale prin Marea Neagră, a declarat miercuri reprezentantul permanent al Rusiei pe lângă Oficiul ONU.
BUCUREŞTI, 27 apr – Sputnik. Rusia nu a limitat artificial exportul de cereale ucrainene în cadrul inițiativei privind livrările de cereale prin Marea Neagră, contrar acuzațiilor actuale, a declarat miercuri reprezentantul permanent al Rusiei pe lângă Oficiul ONU și alte organizații internaționale din Geneva, Gennadi Gatilov.
Datele de export arată că Moscova nu a restricționat niciodată artificial exportul de cereale ucrainene prin Marea Neagră, a spus Gatilov, la o conferinţă de presă cu Asociaţia corespondenților acreditați la Națiunile Unite (ACANU), potrivit Sputnik Internaţional.
Inițiativa privind exportul de cereale prin Marea Neagră, acord încheiat, în iulie 2022, între Rusia, Turcia, Ucraina și ONU în contextul conflictului militar din Ucraina, prevede exporturi de cereale, alimente și îngrășăminte ucrainene prin Marea Neagră din trei porturi, inclusiv Odesa.
George Simion,  președintele AUR - Sputnik Moldova, 1920, 19.04.2023
România
AUR nu mai vrea cereale din Ucraina în România
Acordul include, de asemenea, un memorandum de înțelegere între Rusia și ONU pentru deblocarea exporturilor de cereale și îngrășăminte rusești prin Marea Neagră, acord care, potrivit Moscovei, nu a fost implementată pe fondul sancțiunilor occidentale. În martie, Rusia a extins acordul pentru încă 60 din posibile 120 de zile.
Pentru a extinde acordul de cereale după expirarea acestuia la 18 mai, Rusia a cerut să fie asigurată normalizarea exporturilor agricole ale Moscovei, inclusiv a plăților bancare, logisticii de transport, serviciilor de asigurare, dezgheţarea activităților financiare și livrarea de amoniac lichid prin intermediul conductei Tolyatat-Odessa.
Fluxul de știri
0