România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

AUR nu mai vrea cereale din Ucraina în România

© Photo : AURGeorge Simion, președintele AUR
George Simion,  președintele AUR - Sputnik Moldova, 1920, 19.04.2023
Abonare
Preşedintele AUR, George Simion, cere interzicerea importurilor de cereale din Ucraina şi tranzitul acestora prin România
BUCUREŞTI, 19 apr – Sputnik. Liderul AUR a explicat miercuri că refuzul PSD de a acţiona în acest sens i-a determinat pe deputaţii AUR să voteze pentru moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii.
"Nu a făcut ce am cerut noi şi PSD nu interzice importurile de cereale din Ucraina", a afirmat George Simion.
Liderul grupului AUR din Senat, Claudiu Târziu, susţine că importul "cerealelor excesiv de chimizate" din Ucraina la un preţ de dumping i-a falimentat pe fermierii români.
"PSD susţine că va cere suspendarea temporară a importurilor de cereale. Toate importurile de cereale din Ucraina s-au făcut fără respectarea legislaţiei în vigoare, fără să ţină cont că aceste cereale sunt excesiv chimizate, că nu răspund normelor europene şi, implicit, româneşti, că au fost puse pe piaţă la un preţ de dumping, care i-a falimentat pe fermierii români. PSD ar vrea interzicerea temporară, nu interzicerea importului, nu interzicerea tranzitului, aşa cum ar fi normal. Ministrul Daea spune că se va vedea cu omologul ucrainean pentru a discuta această chestiune", a spus și senatorul AUR Claudiu Târziu.
El a arătat că ministrul ucrainean al Agriculturii este într-un turneu european de recâştigare a bunăvoinţei statelor care au ajuns la capătul răbdării în această criză a cerealelor: Polonia, Ungaria, Slovacia, Cehia şi Bulgaria.
”Ciudat este că România, prin care au tranzitat 60% din cereale, mai are încă răbdare pentru că aşa i se cere de la Bruxelles. (...) Guvernul Ciucă încearcă să-i liniştească pe români, pentru a uita subiectul, aşa cum s-a întâmplat cu Canalul Bâstroe”, a adăugat Claudiu Târziu.
Moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, Petre Daea, depusă de USR şi Forţa Dreptei, a fost respinsă, astăzi, în plenul Camerei Deputaţilor. Pentru moţiune au votat 83 de deputaţi, 174 "împotrivă" şi unul s-a abţinut.
USR şi Forţa Dreptei au cerut prin moţiunea simplă - intitulată "De la grânarul Europei la ruşinea Europei. Ministrul Daea distruge cu bună ştiinţă agricultura românească" - demiterea ministrului, "pentru ca agricultura să devină punctul forte al României".
Fluxul de știri
0