Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

SUA se pregătește de managerizarea înfrângerii Ucrainei

© Ukrainian Presidential Press OfficeDrapele SUA și Ucrainei
Drapele SUA și Ucrainei - Sputnik Moldova, 1920, 26.04.2023
Abonare
Tot mai multe surse occidentale confirmă: Ucraina este pe cale să piardă războiul, cu tot ajutorul acordat regimului la Kiev de către NATO și de către Occidentul colectiv.
BUCUREȘTI, 26 apr -Sputnik. Americanii se pregătesc în liniște pentru scenariul în care criticii de acasă, dar şi aliaţii străini vor blama Washingtonul dacă contraofensiva de primăvară a Ucrainei nu se ridică la înălţimea aşteptărilor. Obiectivul contraofensivei este de a recâştiga teritoriul ocupat de ruși, cel mai probabil pe frontul de est și sud, dar din motive operaționale niciun oficial înalt de la Kiev nu oferă detalii referitoare la planurile militare.
În mod public, echipa președintelui Joe Biden a oferit sprijin neclintit Ucrainei şi s-a angajat să o ajute militar și economic "atâta timp cât este nevoie". Însă, dacă această campanie militară nu va aduce rezultatele aşteptate, oficialii de la Casa Albă se tem că vor fi atacaţi de ambele tabere în care se împart criticii săi.
O parte va spune că Ucraina ar fi făcut progrese serioase dacă Washingtonul i-ar fi dat Kievului tot ce a cerut, rachete cu rază mai lungă de acțiune, avioane de luptă și mai multe sisteme de apărare aerienă. Cealaltă parte va susține că eşecul ucrainean arată că nu pot învinge Rusia. Ca să nu mai vorbim de reacția aliaților SUA. Dacă Kievul nu poate dovedi că victoria asupra ruşilor este aproape, Europa ar putea considera că negocierile de pace reprezintă o opțiune mai atractivă.
Flag NATO  - Sputnik Moldova, 1920, 25.04.2023
Editoriale
Ramstein: ultima contribuție a SUA și NATO la reanimarea „proiectului ucrainean”
Cotidianul The Times confirmă pierderile colosale ale Forțelor Armate ale Ucrainei în luptele de la Artiomovsk (Bahmut). Raportul spune că pierderile uriașe i-au determinat pe unii să pună la îndoială înțelepciunea „risipirii” soldaților bine pregătiți în luptele de stradă pentru un oraș aproape ruinat.
Publicația notează că autoritățile ucrainene interzic să se facă public datele privind pierderile umane ale țării, dar luna trecută oficialii occidentali au numit cifra de 120 de mii de morți și răniți.
Kievul nu raportează care sunt cifrele adevărate nici măcar aliaților săi, ceea ce înseamnă că Pentagonul poate avea o idee mică despre pierderile reale, afirmă The Times.
Fluxul de știri
0