Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia va creşte exporturile de gaze naturale către China

© Sputnik / Aleksey Babushkin / Accesați arhiva multimediaРабочая поездка В.Путина по Дальневосточному федеральному округу. День 7-й
Рабочая поездка В.Путина по Дальневосточному федеральному округу. День 7-й - Sputnik Moldova, 1920, 26.04.2023
Abonare
Livrările către China prin conducta Power of Siberia vor crește cu 50% în acest an, a anunțat viceprim-ministrul rus Novak.
BUCUREŞTI, 26 apr – Sputnik. Rusia va crește exporturile de gaze naturale către China cu aproape 50% în acest an, în contextul în care Moscova se îndreaptă către o cooperare energetică mai amplă cu Beijingul, a declarat duminică vicepremierul rus Aleksandr Novak.
Într-un interviu acordat canalului TV Rusia-1, Novak a declarat că anul trecut Moscova a furnizat 15 miliarde de metri cubi (bcm) de gaz în China și s-a angajat să crească livrările la 22 bcm în acest an, potrivit RT. De asemenea, Novak a anunțat că, în următorii doi ani, livrările prin conducta Power of Siberia vor atinge capacitatea lor maximă de 38 bcm anual.
În prezent, China primește cea mai mare parte a gazelor rusești prin această conductă, care este o secțiune a așa-numitei Rute Estice. Aceasta a fost lansată parțial în decembrie 2019, devenind prima conductă care a furnizat gaz rusesc Chinei. Ruta Estică include conducta Power of Siberia de 3.000 km lungime în Rusia și o secțiune în China care se întinde pe 5.111 km.
Power of Siberia face parte dintr-un acord în valoare de 400 de miliarde de dolari, pentru 30 de ani, între Gazprom din Rusia și National Petroleum Corporation din China, acord încheiat în mai 2014.
În februarie, Moscova și Beijingul au semnat un acord pentru livrări suplimentare de gaze naturale către China prin Ruta Estică. Țările lucrează acum la proiectul energetic Power of Siberia 2, care presupune construirea unei conducte de gaz în China pe teritoriul Mongoliei.
De asemenea, Novak a menționat că Moscova a abandonat dolarul american și euro în comerțul cu Beijingul în domeniul energiei, majoritatea tranzacţiilor pentru petrol, gaze și alte resurse fiind efectuate în ruble și yuani.
Fluxul de știri
0