Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Guvernul Moldovei invită primăriile să aplice la programul „Satul European Expres”

© Guvernul Republicii Moldova Drumul din satul Drăguşeni, comuna Rădeni, raionul Străşeni, reabilitat în cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova”
Drumul din satul Drăguşeni, comuna Rădeni, raionul Străşeni, reabilitat în cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova” - Sputnik Moldova, 1920, 26.04.2023
Abonare
Guvernul Republicii Moldova a aprobat modificările necesare pentru eficientizarea gestionării mijloacelor financiare ale Fondului național pentru dezvoltare regională și locală (FNDRL).
CHIȘINĂU, 26 apr – Sputnik. Guvernul a anunțat că autoritățile locale vor putea implementa proiecte rapide, cu termen de finalizare de maximum 6 luni, prin care vor putea rezolva necesitățile urgente ale localităților prin lansarea programului „Satul European Expres”.
Va fi simplificată și procedura de înscriere în concurs a proiectelor de dezvoltare regională și locală.
În acest sens Guvernul a aprobat la inițiativa Ministerului Infrastructurii și Dezvoltări Regionale modificările necesare pentru eficientizarea gestionării mijloacelor financiare ale Fondului național pentru dezvoltare regională și locală (FNDRL).
Au fost stabilite 4 tipuri de apeluri de proiecte, unul din ele fiind inovativ - acesta se referă la apelurile de granturi mici, care se organizează într-un mod simplificat.
Noul tip de apel le oferă aplicanților posibilitatea să pregătească proiectele în termeni restrânși, cu un set minim de acte și să le depună pentru obținerea finanțării.
100 de proiecte din Programul Național „Satul European” au fost deja finalizate. Drept rezultat, peste 20 de mii de persoane au obținut acces la apă potabilă, aproape 34 de mii se bucură de iluminat public, au fost renovate sau dotate 14 grădinițe, modernizate 9 gimnazii, 3 licee și 18 centre culturale.
Fluxul de știri
0