Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Elveția a importat peste 10 tone de aur rusesc în martie

© Sputnik / Сергей Субботин / Accesați arhiva multimediaAur
Aur - Sputnik Moldova, 1920, 26.04.2023
Abonare
Elveția a importat peste 10 tone de aur rusesc prin Regatul Unit în martie, pentru o sumă totală de 565 de milioane de franci elvețieni (638 de milioane de dolari).
BUCUREŞTI, 25 apr – Sputnik. Elveția a importat peste 10 tone de aur rusesc prin Regatul Unit în martie, pentru o sumă totală de 565 de milioane de franci elvețieni (638 de milioane de dolari), în conformitate cu toate restricțiile comerciale, a anunţat marţi Oficiul Federal Elvețian pentru Vamă și Securitate a Frontierei (FOCBS).
„Importurile din Rusia au ajuns la valoarea de 569 de milioane de franci în martie, din care 565 de milioane de franci au fost pentru aur, produs în Rusia (10.117 kilograme), care a fost importat în Elveția prin Regatul Unit”, a menţionat FOCBS într-un comunicat, potrivit Sputnik Internaţional.
Importurile de aur respectă regulile comerciale actuale, a adăugat FOCBS.
Exporturile către Rusia s-au ridicat la 283 de milioane de franci, din care 225 de milioane au reprezentat produse farmaceutice, potrivit statisticilor.
În august 2022, Elveția a impus un embargo asupra aurului produs în Rusia. Cu toate acestea, limitările nu afectează aurul care a fost transportat din Rusia înainte de punerea în aplicare a embargoului și produs înainte de 7 martie 2022.
Fluxul de știri
0