România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

AUR face protest pe 6 mai la București

© AFP 2024 / DANIEL MIHAILESCUGeorge Simion
George Simion - Sputnik Moldova, 1920, 26.04.2023
George Simion
Abonare
AUR protestează pe 6 mai împotriva propunerilor de legi ale educației şi a Plx145 privind copiii
BUCUREŞTI, 26 apr – Sputnik. Președintele AUR, George Simion, a anunțat un protest al formațiunii sale, pe 6 mai, la București.
Conform acestuia, protestul este motivat de lipsa dezbaterii parlamentare pe legile educației, precum și propunerile legislative, PLX-145, privind înființarea așa-zisului Barnevernet românesc.
„Apelul nostru către români este protesteze împotriva legilor educației. Este singura cale să blocăm planurile absurde ale lui Klaus Iohannis, pentru educația românilor. Identitatea de gen, diversitatea și orice noțiune anti-creștină și anti-națională se caută a fi introduse în aceste legi ale educației, care se doresc a fi promovate în forma lor inițială”, a anunțat Simion într-o conferință de presă.
El a spus că AUR va protesta vis-a-vis de legile educației, de legile care ar trebui să fie jaloane în PNRR, ca ultimă formă de a manifesta dezacordul față de cum funcționează Parlamentul, despre cum este eludată dezbaterea parlamentară. ”Va fi un marș care va porni de-aici din fața Parlamentului, din zona Izvor, către zona centrală și către Guvern”, a anunțat liderul AUR.
El a cerut Guvernului Ciucă să retragă de urgență de pe agenda Parlamentului, PLX-145 legat de copiii României, legile educației care vizează, tot așa, viitorul României și să oprească înstrăinarea regiilor autonome și a bogățiilor naturale, administrate de Romsilva, Salrom și celelalte 237 de regii autonome.
Fluxul de știri
0