România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Atac împotriva libertății presei din România

© Photo : Consiliul Naţional al Audiovizualului din RomâniaSedința Consiliului Național al Audiovizualului din România
Sedința Consiliului Național al Audiovizualului din România - Sputnik Moldova, 1920, 26.04.2023
Sedința Consiliului Național al Audiovizualului din România
Abonare
Presiuni politice uriașe, atât dinspre Consiliul Național al Audiovizualului cât și dinspre politicienii progresiști din România, pentru sancționarea și chiar închiderea postului de televiziune România TV.
BUCUREȘTI, 26 apr -Sputnik. Se fac presiuni tot mai multe pentru desființarea postului de televiziune România TV, singurul post de televiziune mainstream ce manifestă o doză de rezervă față de propaganda euro-atlantică cu privire la criza din Ucraina.
Sub pretextul că televiziunea a făcut o opinie diferită cu privire la cazul sinuciderii jurnalistei Iulia Marin, dar acuzând direct postul de televiziune că nu este 100 % loial propagandei NATO, singura permisă oficial în România, liderii progresiști cer nici mai mult nici mai puțin decât închiderea televiziunii private.
”Fac apel la politicienii care trebuie să aibă o voce comună azi în condamnarea publică a derapajelor grave ale România TV şi oprirea tuturor surselor de finanţare publică a acestui post cu agendă putinistă”, a spus liderul Reper, europarlamentarul Dacian Cioloș.
”Din surse publice ştim că PSD-ul condus de Marcel Ciolacu a plătit cel puţin câteva milioane de euro către România TV din banii publici primiţi de partid. Banii cetăţenilor români daţi de Ciolacu pentru a menţine în viaţă emisia unei televiziuni care incită la discriminarea unor categorii de cetăţeni şi face propagandă rusească fără perdea în România”, a mai susținut fostul premier pe o rețea de socializare.
De asemenea a fost alcătuită și o petiție în acest sens, printre semnatari găsindu-se și purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Bisericii Ortodoxe române, Vasile Bănescu.
Fluxul de știri
0