România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Atac împotriva libertății presei din România

© Photo : Consiliul Naţional al Audiovizualului din RomâniaSedința Consiliului Național al Audiovizualului din România
Sedința Consiliului Național al Audiovizualului din România - Sputnik Moldova, 1920, 26.04.2023
Sedința Consiliului Național al Audiovizualului din România
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Presiuni politice uriașe, atât dinspre Consiliul Național al Audiovizualului cât și dinspre politicienii progresiști din România, pentru sancționarea și chiar închiderea postului de televiziune România TV.
BUCUREȘTI, 26 apr -Sputnik. Se fac presiuni tot mai multe pentru desființarea postului de televiziune România TV, singurul post de televiziune mainstream ce manifestă o doză de rezervă față de propaganda euro-atlantică cu privire la criza din Ucraina.
Sub pretextul că televiziunea a făcut o opinie diferită cu privire la cazul sinuciderii jurnalistei Iulia Marin, dar acuzând direct postul de televiziune că nu este 100 % loial propagandei NATO, singura permisă oficial în România, liderii progresiști cer nici mai mult nici mai puțin decât închiderea televiziunii private.
”Fac apel la politicienii care trebuie să aibă o voce comună azi în condamnarea publică a derapajelor grave ale România TV şi oprirea tuturor surselor de finanţare publică a acestui post cu agendă putinistă”, a spus liderul Reper, europarlamentarul Dacian Cioloș.
”Din surse publice ştim că PSD-ul condus de Marcel Ciolacu a plătit cel puţin câteva milioane de euro către România TV din banii publici primiţi de partid. Banii cetăţenilor români daţi de Ciolacu pentru a menţine în viaţă emisia unei televiziuni care incită la discriminarea unor categorii de cetăţeni şi face propagandă rusească fără perdea în România”, a mai susținut fostul premier pe o rețea de socializare.
De asemenea a fost alcătuită și o petiție în acest sens, printre semnatari găsindu-se și purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Bisericii Ortodoxe române, Vasile Bănescu.
Fluxul de știri
0