Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Africa de Sud se retrage din Curtea Penală Internațională

© AP Photo / Peter DejongCurtea Internațională de la Haga
Curtea Internațională de la Haga - Sputnik Moldova, 1920, 26.04.2023
Abonare
Africa de Sud se va retrage din Curtea Penală Internațională, a anunțat președintele republicii africane, stat membru fondator al BRICS și printre cele mai importante puteri economice și militare din Africa.
BUCUREȘTI, 26 apr -Sputnik. Africa de Sud consideră că este prudent ca țara să se retragă din Curtea Penală Internațională, după politizarea acestei structuri internaționale prin emiterea unui mandat de arestare pe numele președintelui Vladimir Putin.
„Da, partidul de guvernământ… a luat această decizie că este prudent ca Africa de Sud să se retragă din CPI”, a declarat președintele Cyril Ramaphosa în timpul unei conferințe de presă organizate împreună cu președintele Finlandei, Sauli Niinisto, aflat în vizită, notează AFP.
Ramaphosa a declarat că decizia, care a fost luată în urma unei reuniuni din weekend a Congresului Național African (ANC), a fost luată „în mare parte” din cauza a ceea ce este perceput ca fiind tratamentul incorect al Curții față de anumite țări.
„Am dori ca această chestiune a tratamentului incorect să fie discutată în mod corespunzător, dar între timp partidul de guvernământ a decis încă o dată că ar trebui să existe o retragere”, a afirmat președintele sud-african.
Süleyman Soylu - Sputnik Moldova, 1920, 20.04.2023
Internațional
Ministrul turc: Europa „nu există” și este doar un „pion” american în Africa
Fluxul de știri
0