Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Președintele Serbiei acuză ipocrizia UE

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaАлександр Вучич
Александр Вучич - Sputnik Moldova, 1920, 22.04.2023
Abonare
Președintele Serbiei Aleksandar Vucic a arătat că Serbia va plăti prețul pentru politica sa independent prin aceea că UE va critica Belgradul
BUCUREŞTI, 22 apr - Sputnik. Preşedintele sârb Aleksandar Vucic a atras atenția că este clar că Serbia trebuie să plătească preţul pentru politica sa independentă, el referindu-se la viitorul raport al Parlamentului European privind progresele realizate de ţara sa în vederea aderării la Uniunea Europeană.
”Nu avem o problemă cu plata acestui preţ, nici măcar nu sunt prea îngrijorat legat de acest lucru. Este de înţeles, aud asta în fiecare zi – (raportul) va fi în cea mai mare parte despre faptul că nu am impus sancţiuni Rusiei”, a prevăzut Vucic, el amintind că întotdeauna rapoartele PE privind Serbia au fost extrem de critice.
”Ceea ce este important pentru mine este că ei vor lăuda alegerile din nordul Kosovo-Metohija, care vor avea o prezenţă la vot de 1%, şi ne vor explica că acestea sunt cele mai ridicate valori europene şi eu îi voi felicita pentru asta”, a ironizat președintele Serbiei politicile UE.
Aleksandar Vucic a mai spus că este mult mai interesat de poziţia Parlamentului European cu privire la economia sârbă.
”Chiar dacă rămâne destul de mult în urma celor mai dezvoltate ţări europene, economia Serbiei recuperează această diferenţă întrucât ritmul său de creştere este mai ridicat decât al economiilor acelor ţări şi întrucât are o rată a datoriei publice mai mică decât media din zona euro şi din UE”, a spus preşedintele sârb.
Fluxul de știri
0