Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Vučić a declarat iarăși că nu susține sancțiunile Occidentului împotriva Rusiei

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaAleksandr Vucic
Aleksandr Vucic - Sputnik Moldova, 1920, 19.04.2023
Abonare
Vučić: Serbia nu susține sancțiunile împotriva Rusiei din cauza neutralității militare.
CHIȘINĂU, 19 apr – Sputnik. Conducerea Serbiei nu sprijină sancțiunile occidentale împotriva Rusiei din cauza poziției sale de neutralitate militară, a declarat președintele sârb Aleksandar Vučić, informează RIA Novosti.
Ministrul de Externe al Suediei, Tobias Billström, a sosit miercuri la Belgrad, unde a avut o întâlnire cu ușile închise cu șeful statului sârb.
„Domnul Billström a insistat în mod special ca Serbia să impună sancțiuni în privința Federației Ruse, eu, înțelegând poziția Suediei, am spus că și pe noi trebuie să ne înțeleagă cineva. Noi ne străduim să rămânem neutri din punct de vedere militar. Anume acest bloc (NATO în 1999 – n.red.) a atacat țara noastră. În ceea ce privește calea europeană a Serbiei, noi am fost întotdeauna recunoscători Suediei pentru susținere", a declarat Vučić la briefingul comun de după întâlnire.
Serbia menține neutralitatea militară în temeiul rezoluției parlamentare din 2007, fiind în același timp membră a programului NATO ”Parteneriat pentru Pace”.
Fluxul de știri
0