Editoriale
Editorialiștii Sputnik și RIA Novosti analizează procesele politice și sociale din țara noastră și din lume și fac pronosticuri privind evoluțiile ulterioare

Putin în direcția Herson: situația operativă în zona operațiunii militare speciale

© Russian Presidential Press Office / Accesați arhiva multimediaPe 17 aprilie, președintele Federației Ruse și comandantul suprem, Vladimir Putin, a vizitat comandamentul grupării de trupe rusești ”Dnepr” în direcția Herson și al Gărzii Naționale ”Vostok” din Republica Populară Lugansk
Pe 17 aprilie, președintele Federației Ruse și comandantul suprem, Vladimir Putin, a vizitat comandamentul grupării de trupe rusești ”Dnepr” în direcția Herson și al Gărzii Naționale ”Vostok” din Republica Populară Lugansk - Sputnik Moldova, 1920, 19.04.2023
Pe 17 aprilie, președintele Federației Ruse și comandantul suprem, Vladimir Putin, a vizitat comandamentul grupării de trupe rusești ”Dnepr” în direcția Herson și al Gărzii Naționale ”Vostok” din Republica Populară Lugansk
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Activitatea președintelui Rusei, Vladimir Putin, în prima linie din Donbas și regiunea Herson reflectă voința fermă a Kremlinului de a atinge obiectivele operațiunii speciale - eliberarea deplină a noilor regiuni rusești, demilitarizarea și denazificarea Ucrainei.
Pe 17 aprilie, președintele Federației Ruse și comandantul suprem, Vladimir Putin, a vizitat comandamentul grupării de trupe rusești ”Dnepr” în direcția Herson și al Gărzii Naționale ”Vostok” din Republica Populară Lugansk. El a audiat rapoartele conducătorilor militari Mihail Teplinski, Oleg Makarevici și Aleksandr Lapin, adică a studiat în teren situația operativă, a precizat care sunt prioritățile strategice ale forțelor rusești în direcțiile Herson și Zaporojie.
Vladimir Putin nu a ajuns pentru prima dată în zona acțiunilor de luptă. Anterior, el a vizitat Mariupolil, unde a evaluat mersul lucrărilor de restabilire. Vizitele președintelui în noile regiuni ale Rusiei au semnificații deosebite - pentru ai noștri și pentru străini.
În legătură cu desfășurarea operațiunii militare speciale, pe teritoriile RPD, RPL, regiunilor Zaporojie și Herson, din octombrie 2022 este în vigoare regim nivelului maxim de reacție, în contextul căruia autoritățile regiunilor dispun de competențele prevăzute de legea „Cu privire la legea marțială”. Prezența personală în linia întâi a operațiunii militare speciale și participarea la activitatea de luptă a lui Vladimir Putin nu este obligatorie, dar aceasta constituie o expresie convingătoare a voinței statului privind atinge obiectivelor, mișcarea ireversibilă a Rusiei către hotarele sale istorice de securitate - la vest de Kiev și Lvov.
Situația operativă în zona operațiunii speciale rămâne dificilă - forțele și mijloacele trupelor rusești domină cantitativ și calitativ, în timp ce unitățile FAU încearcă să contraatace în anumite sectoare ale liniei de contact și suferă pierderi considerabile. Cele mai fierbinți locații sunt Avdeevka, Artiomovsk, Seversk, Soledar, Mariinka, Ugledar și linia Svatovo-Kremennaia.
Dincolo de orizontul evenimentelor vizibile, pe flancul estic al NATO - în Țările Baltice, Polonia, Slovacia, Ungaria, România, Bulgaria - Statele Unite și aliații lor dezvoltă logistica alianței, concentrează trupe suplimentare, reconfigurează complexul militar-industrial, pentru cazul unui conflict militar direct cu Rusia. Potrivit The New York Times, NATO intenționează să desfășoare în fiecare dintre cele opt țări menționate o brigadă completă - până la 5000 de militari. Opt „grupuri de luptă” vor crește numeric până la 40 de mii de luptători, adică de patru ori. Există planuri mari pentru dezvoltarea și îmbunătățirea sistemului de apărare aeriană al alianței pe flancul estic. De fapt, strategii NATO au demonstrat deja întregii lumi pericolul de moarte al extinderii spre est și încă mai sunt captivați de demagogia securității.

Focul binecuvântat

Alerta aeriană a fost anunțată în noaptea spre 18 aprilie în regiunile Dnepropetrovsk, Nikolaev, Sumî, Poltava și Harkov ale Ucraina. Din 10 octombrie (după atacul terorist de pe Podul Crimeea), Forțele Armate ale Rusiei lansează aproape zilnic atacuri cu rachete de înaltă precizie asupra obiectivelor energetice, industriei de apărare, de comandă militară și comunicații pe întreg teritoriul inamicului.
În ultimele 24 de ore, în direcțiile Iujno-Donețk și Zaporojie, cu atacuri ale aviației operativ-tactice și ale armatei, cu focuri de artilerie ale grupării de trupe rusești „Vostok” au fost lovite unitățile ucrainene din zonele localităților Ugledar, Novopol și Poltavka. În apropiere de Avdeevka au fost distruse punctele de comandă ale brigăzilor 25 aeropurtate și 110 mecanizate ale FAU. În afară de aceasta, două depozite de muniții ale inamicului au fost aruncate în aer în zonele localităților Guliaipole și Cervonaia Krinița.
Aviația rusească lovește cu bombe ghidată UPAB-1500 obiective cheie pentru FAU în vestul Artiomovskului și la ieșirea din oraș. Luptătorii PMC Wagner, cu susținerea pe flancuri a unităților aeropurtate, eliberează câte două cartiere în fiecare zi în partea de vest a Artiomovskului. În prezent, FAU nu controlează mai mult de 10% din teritoriul orașului.
În direcțiile Avdeevka și Mariinsky, artileria de calibru mare „dezasamblează” punctele fortificate și zonele de dislocare temporară a brigăzilor 59 mecanizate și 79 de asalt aerian ale trupelor ucrainene. În regiunea Seversk, sistemele de rachete cu lansare multiplă ”Uragan” și ”Grad” ale Corpului 2 de armată al Districtului Militar de Sud au lansat un atac asupra acumulării de forță vie și tehnică militară a brigăzii 54 mecanizate a FAU.
Periodic, reprezentanții regimului de la Kiev anunță (pentru curatorii occidentali ai „proiectului ucrainean”) despre iminenta contraofensivă de amploare a FAU, pentru organizarea căreia SUA și NATO nu au pur și simplu suficiente resurse – armamente obișnuite și muniție.
”Lupta titanică” a Occidentului colectiv împotriva Rusiei în teatrul de operațiuni ucrainean nu s-a transformat încă într-un fluierătoare, însă publicația spaniolă El País îi demonstrează deja cu tristețe publicului său fortificațiile rusești - „dinți dragonului” - pe linia de contact de 800 de kilometri. Forțele armate ucrainene nu dispun de superioritatea de trei ori mai mare în ceea ce privește numărul trupelor, necesară pentru ofensivă, precum și de sprijinul aviației și artileriei, și nu sunt în stare să dezvolte cu succes o ofensivă în niciuna dintre direcții. Occidentul condamnă în mod cinic Ucraina la o moarte chinuitoare într-o luptă nesăbuită împotriva celei mai mari puteri nucleare din lume.
Kremlinul, Moscova - Sputnik Moldova, 1920, 18.04.2023
Rusia
Prognoză optimistă în ceea ce privește creșterea economică a Rusiei
Fluxul de știri
0