Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Prognoză optimistă în ceea ce privește creșterea economică a Rusiei

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Accesați arhiva multimediaKremlinul, Moscova
Kremlinul, Moscova - Sputnik Moldova, 1920, 18.04.2023
Kremlinul, Moscova
Abonare
Se preconizează că Produsul Intern Brut din Rusia va crește cu 2,8% până în 2026, potrivit estimării Ministerului Economiei.
CHIȘINĂU, 18 apr – Sputnik, Doina Crainic. Ministerul rus al Economiei se așteaptă la o creștere susţinută a Produsului Intern Brut (PIB) al țării în următorii trei ani, datorită revenirii parțiale a cererii consumatorilor pe fondul creșterii salariilor, a informat luni ziarul de afaceri RBK.
Potrivit datelor ministerului, consultate de canalul de presă, economia va crește cu 1,2% în acest an, în urma unei scăderi de 2,1% în 2022. Anul viitor, rata de creștere a PIB-ului va fi de 2%, accelerând la 2,8% până în 2026.
De asemenea, raportul a indicat că, până în 2026, rata de creștere a investițiilor în active fixe va fi de 4,5%, cifra de afaceri a comerțului cu amănuntul va crește cu 3,6%, iar creșterea salariilor reale se estimează că va fi de 2,5%, potrivit datelor, citate de RT.
Totodată, Ministerul se așteaptă ca exporturile de petrol și gaze rusești să crească anual cu o medie de 2,9%.
La începutul acestei luni, atât Banca Mondială, cât și Fondul Monetar Internațional (FMI) și-au ridicat prognozele de creștere privind economia rusească. Astfel, FMI a declarat că Moscova a fost „capabilă să mențină destul de mult avânt în economie, adoptând măsuri fiscale foarte puternice”.
Guvernul rus îşi menține o perspectivă pozitivă asupra economiei ţării în următorii ani. Prim-ministrul Mihail Mişustin a prezis că, până în 2024, economia rusească va putea depăși țările dezvoltate în ceea ce privește creșterea.
Președintele Vladimir Putin a mai declarat că economia rusească este într-o stare mai bună decât se aștepta anterior și este în curs de stabilizare. El a adăugat că sancțiunile occidentale și presiunile internaționale nu au reușit să o afecteze grav și că cifrele arată acest lucru.
Euro - Sputnik Moldova, 1920, 18.04.2023
Internațional
Bruxelles: 145 de milioane de euro pentru Republica Moldova
Fluxul de știri
0