Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Racția MAE rus la interzicerea accesului în RM conducătorului Tatarstanului

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaMaria Zaharova
Maria Zaharova - Sputnik Moldova, 1920, 18.04.2023
Abonare
Ministerul rus de Externe consideră că decizia Moldovei de a-i refuza accesul în conducătorului Tatarstanului este încă alt pas neprietenos.
CHIȘINĂU, 18 aprilie - Sputnik. Decizia autorităților moldovenești de a-i refuza accesul în țară conducătorului Tatarstanului, Rustam Minnihanov, este un pas neprietenos nu doar față de Tatarstan și Găgăuzia, ci și față de Rusia în ansamblu. Declarația îi aparține reprezentantului oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova.
„Minnihanov a ajuns în Moldova în fruntea unei delegații regionale în cadrul cooperării dintre Tatarstan și regiunea moldovenească Găgăuzia, care sunt legate prin relații de prietenie de lungă durată”, a spus Zakharova într-un comentariu oficial.
Ea a menționat, de asemenea, că delegația rusă trebuia să participe la primul Congres Internațional al Diplomației Populare „Prietenia Popoarelor – 2023”, care a avut loc la Comrat pe 17 aprilie.
„Considerăm că decizia autorităților moldovenești este încă un pas neprietenos nu numai față de Tatarstan și Găgăuzia, ci și față de Rusia. Scopul este subminarea cooperării tradiționale strânse dintre regiunile țărilor noastre”, a spus Zaharova într-un comunicat.
Diplomatul și-a exprimat încrederea că un astfel de curs anti-rusesc nu este împărtășit de publicul larg din Republica Moldova.
Recoltarea cerealelor în regiunea Novosibirsk, Federația Rusă - Sputnik Moldova, 1920, 17.04.2023
Internațional
Slovacia va suspenda importurile de cereale și alte produse din Ucraina
Fluxul de știri
0