Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Slovacia va suspenda importurile de cereale și alte produse din Ucraina

© Sputnik / Alexandr Kryazhev / Accesați arhiva multimediaRecoltarea cerealelor în regiunea Novosibirsk, Federația Rusă
Recoltarea cerealelor în regiunea Novosibirsk, Federația Rusă - Sputnik Moldova, 1920, 17.04.2023
Abonare
Prim-ministrul Slovaciei a anunțat suspendarea importurilor de cereale și alte produse din Ucraina
CHIȘINĂU, 17 apr – Sputnik. Slovacia va suspenda importurile de cereale și unele produse aparte din Ucraina, a anunțat premierul Eduard Heger pe rețelele de socializare informează RIA Novosti.
„Astăzi va avea loc o ședință a grupului de lucru la acest subiect”, a adăugat el.
Săptămâna trecută, Slovacia a propus lansarea în cadrul UE a unui mecanism care ar putea ajuta Ucraina să-și cumpere propriul grâu, pentru ca acesta să nu intre pe piața europeană. Această propunere a fost susținută de Polonia, Ungaria, Cehia, Bulgaria și România.
De asemenea, Ministerul Agriculturii din Slovacia a comunicat că nu recomandă importul de cereale ucrainene și produse din ele după descoperirea într-unul din loturile a unui pesticid care ar putea influența negativ sănătatea oamenilor. Bratislava a impus o interdicție strictă privind prelucrarea și introducerea pe piață a grâului și făinii din el, existente deja.
Рабочая поездка президента РФ В. Путина в Волгоград, приуроченная к 80-летию победы в Сталинградской битве - Sputnik Moldova, 1920, 17.04.2023
Rusia
Peskov, despre încercările SUA de a desfășura activități de informații în Rusia
În afară de aceasta, la începutul lunii aprilie, Slovacia a consolidat controlul asupra calității și tranzitului culturilor cerealiere care sunt importate din Ucraina, pentru a proteja piața locală.
Sâmbătă, Polonia și Ungaria, pe fundalul protestelor fermierilor locali, au anunțat suspendarea importurilor de produse agricole ucrainene, care intră fără taxe pe piața europeană. Cu o zi mai devreme, despre posibilitatea de a lua o decizie similară a anunțat Bulgaria.
Fluxul de știri
0