Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Kremlinul explică de ce Putin a fost în zona operațiunii speciale fără Șoigu și Gerasimov

© Sputnik / Alexei Danichev / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 18.04.2023
Vladimir Putin
Abonare
Peskov: ar fi fost prea riscant să se adune împreună Putin, Șoigu și Gerasimov în zona operațiunii militare speciale.
CHIȘINĂU, 18 apr, Sputnik. Purtătorul de cuvânt al președintelui Federației Ruse Dmitri Peskov a explicat că ar fi foarte riscant dacă șeful statului, Vladimir Putin, ar fi fost însoțit în vizita sa în zona operațiunii militare speciale de ministrul Apărării, Serghei Șoigu, și de șeful Statului Major al Forțelor Armate ale Rusiei, Valerii Gerasimov, în loc de asta ei au participat la ședințe în regim de conferință video.
Putin a vizitat luni comandamentul grupării de trupe ”Dnepr” pe direcția Herson și cel al Gărzii Naționale ”Vostok” în RPL. El a audiat rapoartele șefilor militari cu privire la situația din direcțiile Herson, Zaporojie și Luhansk și i-a felicitat de asemenea pe militarii cu ocazia sărbătorii Paștelui.
"Nu cred că era oportun ca Comandantul Suprem, ministrul Apărării și șeful Statului Major să se adune împreună în același loc, să provoace o asemenea ispită pentru inamic. Și, evident, acesta este un mare risc", le-a spus Peskov jurnaliștilor.
El a precizat că Șoigu a participat la ședința din regiunea Herson prin videoconferință. „Iar la a doua ședință, în RPL, a fost prezent prin intermediul videoconferinței șeful Statului Major și comandantul grupării unificate Gerasimov. Și, de fapt, anume la această a doua ședință din RPL a fost făcut un bilanț de ansamblu al vizitei și au fost făcute acele rapoarte de sinteză”, a adăugat Peskov.
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 18.04.2023
Rusia
Putin a vizitat punctul de conducere al grupului de trupe „Dnepr” din Herson
Fluxul de știri
0