Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Viktor Orban: Ucraina este o ţară inexistentă financiar

© Sputnik / Aleksey Nikolskyi / Accesați arhiva multimediaПремьер-министр Венгрии Виктор Орбан
Премьер-министр Венгрии Виктор Орбан - Sputnik Moldova, 1920, 14.04.2023
Abonare
Viktor Orban a declarat că Ucraina este o ţară inexistentă din punct de vedere financiar, funcţionarea ei este finanţată de Uniunea Europeană, iar acest lucru distruge Europa
BUCUREŞTI, 14 apr – Sputnik. Într-un interviu acordat postului de radio Kossuth, premierul Viktor Orban a spus că Ucraina este o ţară inexistentă din punct de vedere financiar, funcţionarea ei este finanţată de Uniunea Europeană – inclusiv de unguri -, iar acest lucru distruge Europa.
El a adăugat că nu am ajuns încă în punctul în care opinia publică europeană i-ar putea forţa pe liderii europeni să îşi schimbe poziţia faţă de război şi de politica de sancţiuni, “dar va veni momentul adevărului”. Orban a arătat că ceea ce se întâmplă acum distruge Europa, îi distruge securitatea şi îi distruge economia.
Dacă Europa şi America vor spune “nu” la întrebarea dacă vor să mai menţină Ucraina, războiul se va încheia, a spus Orban, adăugând că deocamdată nu se întâmplă acest lucru. Din economia Europei însă lipsesc mai multe zeci de miliarde de euro, acest lucru nu poate continua la nesfârşit, a afirmat el.
De asemenea, Orban a declarat că vizita preşedintelui francez în China e de o mare importanţă, subliniind că prin aceasta s-a făcut auzită o “voce diferită” care nu caută duşmani potenţiali, ci mai degrabă parteneri potenţiali, iar acest lucru se aseamănă cu modul de gândire al ungurilor, scopul politicii externe a Ungariei fiind, de asemenea, acela de a aduna prieteni şi nu duşmani.
Vladimir Zelenski - Sputnik Moldova, 1920, 12.04.2023
Editoriale
Zelenski a decis să dezmembreze Ucraina. Lichidatorii sunt deja pe loc
El a apreciat că şi comentariile preşedintelui francez Macron cu privire la autonomia strategică europeană sunt în aceeaşi direcţie, când afirmă că este înjositor pentru spiritul european să adopte pur şi simplu politica externă a altor ţări şi că Europa trebuie să aibă în vedere propriile interese.
În acelaşi timp, Viktor Orbán a subliniat că, deşi Franţa este singura putere conducătoare din Europa de astăzi care este capabilă să ridice probleme dintr-o perspectivă istorică, este un “ghinion” faptul că preşedintele său nu se numeşte de Gaulle, deoarece cu el ar putea fi cu uşurinţă de acord în aproape orice problemă.
Premierul Ungariei consideră că preşedintele Macron este onorabil, dar nu vede viitorul Europei aşa cum îl vede Ungaria, dat fiind că aceasta din urmă speră într-o renaştere creştină, iar preşedintele francez spune că o Europă liberală trebuie să devină competitivă la nivel global.
Fluxul de știri
0