Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

SUA se pregătește de probabilitatea unei recesiuni economice

© AFP 2023 / KAREN BLEIERRezerva Federală a SUA
Rezerva Federală a SUA - Sputnik Moldova, 1920, 14.04.2023
Rezerva Federală a SUA
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Este posibil ca efectele crizei bancare produse recent în SUA să împingă economia în recesiune mai târziu în acest an, potrivit documentelor Rezervei Federale (Fed), citate de CNBC.
BUCUREȘTI, 14 apr -Sputnik. Procesul-verbal de la reuniunea din martie a Comitetului Federal pentru Piaţa Deschisă (FOMC) al Rezervei Federale a inclus o prezentare din partea membrilor personalului cu privire la potenţialele repercusiuni ale falimentului Silicon Valley Bank şi alte turbulenţe din sectorul financiar care s-au produs la începutul lunii martie.
”Având în vedere evaluarea lor asupra efectelor economice potenţiale ale evoluţiilor recente din sectorul bancar, proiecţia personalului la momentul întâlnirii din martie includea o recesiune uşoară care va începe mai târziu în acest an, cu o revenire în următorii doi ani”, se arată în rezumatul reuniunii.
Proiecţiile optimiste au indicat că e probabilă și o creştere a produsului intern brut de doar 0,4% pentru tot anul 2023.
Fed din Atlanta anticipează pentru primul trimestru o creştere economică de aproximativ 2,2%, asta indicând o încetinire mai târziu în cursul anului,
De asemenea, criza bancară a provocat unele speculaţii că Fed ar putea opri creşterea dobânzilor, dar oficialii au subliniat că trebuie făcut mai mult pentru a domoli inflaţia.
Fluxul de știri
0