Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov: Rusia vede încercările de a face din Moldova și Georgia „al doilea front”

© POOLВстреча глав МИД России и Молдовы Сергея Лаврова и Нику Попеску
Встреча глав МИД России и Молдовы Сергея Лаврова и Нику Попеску - Sputnik Moldova, 1920, 14.04.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Lavrov: Rusia ține cont de încercările Occidentului de a deschide „al doilea front” în Georgia și Moldova
CHIȘINĂU, 14 apr – Sputnik. Rusia ține cont în planurile sale militar-politice și diplomatice de încercările Occidentului de a deschide „al doilea front” în Georgia și Moldova, precum și de contingentul militar al Poloniei la frontiera cu Belarus, a declarat Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.
„Cumulul acestor factori nu-i permite nimănui să stea relaxat, noi nu ne relaxăm, noi le vedem pe toate acestea și pe toate le luăm în calcul în planificarea noastră – în cea militar-politică și diplomatică, dar și în ale privințe”, a declarat Lavrov în fața jurnaliștilor la finele vizitei sale în Uzbekistan.
El a subliniat că Federația Rusă a văzut încercările de atragere a conducerii Georgiei în crearea celui de „al doilea front”, însă autoritățile acestei țări au manifestat o abordare responsabilă și au renunțat la astfel de acțiuni. El a adăugat că au existat date despre faptul că au existat încercări de a face și din Moldova un „al doilea front”.
„Atitudinea Occidentului față de o conducere sau alta a fost demonstrată clar atunci când în Moldova au avut loc proteste împotriva înclinației prooccidentale a președintelui și guvernului, proteste împotriva ignorării intereselor de dezvoltare a economiei. Occidentul le-a condamnat așa de parcă ar fi fost vorba despre o tentativă de răsturnare a puterii legale, însă tot în acest timp au avut loc proteste în Georgia împotriva unui proiect de lege absolut clar și pe înțelesul tuturor, conform căruia, dacă primești bani din afara țării și faci activitate politică și obștească – fii bun și anunță de unde ai bani”, a menționat Lavrov.
În cazul Georgiei protestele au fost susținute activ de occident, a subliniat el.
Ministrul rus a mai menționat că Polonia a concentrat la frontiera cu Belarus un contingent militar impunător, și acest lucru de asemenea nu poate fi trecut cu vederea.
Fluxul de știri
0