România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Iohannis a numit procurorul șef la DIICOT

© Photo : Președintele RomânieiKlaus Iohannis
Klaus Iohannis - Sputnik Moldova, 1920, 14.04.2023
Abonare
Cu câteva ore înainte de binemeritata vacanță de Paști, președintele Iohannis a emis decretul prin care numește pe Alina Albu ca procuror șef la DIICOT. Numai că aceasta nu are aviz favorabil din partea magistraților.
BUCUREȘTI, 14 apr -Sputnik. Președintele Klaus Iohannis a emis, joi, decretul de numire a Alinei Albu în funcția de procuror-șef al DIICOT pe o perioadă de trei ani, în ciuda avizului negativ dat de CSM.
Alina Albu, propusă de ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), a primit aviz negativ din partea membrilor Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.
„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat negativ propunerea ministrului Justiţiei de numire în funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a doamnei Albu Alina, procuror în cadrul DIICOT – Structura centrală (majoritate: 1 vot da, 5 voturi nu)”, se arată în decizia CSM.
Cu toate acestea, ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a transmis miercuri președintelui Klaus Iohannis propunerea privind numirea Alinei Albu în funcția de procuror șef al DIICOT, iar președintele, îngrijorat că nu ajunge la timp la una din casele din Sibiu, a semnat.
Fluxul de știri
0