Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ţară din UE, lovită de un val de falimente

© AFP 2024 / ED OUDENAARDENClădirea Parlamentului Țărilor de Jos
Clădirea Parlamentului Țărilor de Jos - Sputnik Moldova, 1920, 12.04.2023
Abonare
În această ţară din UE, numărul cazurilor de insolvență a crescut pe fondul unei inflații care continuă să crească și a costurilor energiei, potrivit unei agenţii de urmărire.
BUCUREŞTI, 12 apr – Sputnik. Numărul falimentelor în Olanda a ajuns la un nivel mai mult decât dublu în primul trimestru al anului 2023, a raportat duminică portalul NL Times, citând date de la Faillissements Dossier, potrivit RT.
Potrivit raportului, cafenelele, restaurantele, magazinele cu amănuntul și comercianții cu amănuntul online au fost afacerile cele mai afectate.
Aproximativ 781 de companii și instituții au dat faliment în țară din ianuarie până în martie, față de 506 cu un an mai devreme. Numărul cafenelelor și restaurantelor care au dat faliment aproape s-a triplat, ajungând la 54, arată datele.
Raportul atribuie numărul tot mai mare de cazuri de insolvență din a cincea economie din Zona Euro unei creșteri semnificative a prețurilor la energie și nivelurilor ridicate ale inflației.
Control pașapoarte - Sputnik Moldova, 1920, 28.01.2023
Internațional
Olanda și Austria: Nu extinderii Schengen
Agenția de Statistică din Olanda (CBS) a declarat luna trecută că va schimba modul în care măsoară prețurile la energie plătite de consumatori pentru a îmbunătăți estimările cu privire la inflație. Potrivit CBS, va începe să folosească datele tranzacțiilor de la furnizorii de energie pentru a stabili costurile reale pentru consumatori.
Asigurătorul de credite Atradius a estimat anterior că peste 4.000 de companii din Olanda ar putea intra în faliment în 2023 din cauza costurilor ridicate ale energiei, a ratelor în creștere ale dobânzilor și a cererilor de salarii mai mari.
Fluxul de știri
0