Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Olanda și Austria: Nu extinderii Schengen

© AFP 2024 / HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX SWEDENControl pașapoarte
Control pașapoarte - Sputnik Moldova, 1920, 28.01.2023
Abonare
Olanda și Austria reconfirmă voința lor politică de a se opune extinderii Schengen ”în acest moment”, în ciuda lobby-ului românesc și bulgăresc.
CHIȘINĂU, 28 ian - Sputnik. În paralel cu Consiliul informal al JAI, care se desfășoară în Suedia, la Stockholm, unde România și Bulgaria încearcă să repună în discuție chestiunea extinderii Schengen, Olanda și Austria își reafirmă veto-ul.
Premierul austriac Mark Rutte a fost în vizită la Viena, unde a fost primit de omologul său, cancelarul austriac Karl Nehammer. Cei doi au reafirmat că nu este în interesul statelor lor o extindere în acest moment a spațiului Schengen.
„Suntem uniţi în obiecţia noastră faţă de extinderea Schengen în acest moment”, a anunţat cancelarul austriac, citat de „Kronen Zeitung”, afirmând legăturile strânse dintre cele două state și interesele lor comune.
Dacă Olanda s-a opus doar aderării Bulgariei la Schengen, iar Austria a votat și contra aderării României, faptul că cele două state (România și Bulgaria) sunt tratate ”la pachet”, face cu atât mai dificilă aderarea acestora.
tancuri germane Leopard 2 - Sputnik Moldova, 1920, 27.01.2023
Economie
Sporind ajutorul militar pentru Kiev, Occidentul a ajuns în propria capcană
Fluxul de știri
0