Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

FMI: India și China vor reprezenta jumătate din creșterea economică globală

© AFP 2024 / Mandel NganLe Fonds monétaire international (FMI)
Le Fonds monétaire international (FMI)  - Sputnik Moldova, 1920, 11.04.2023
Abonare
Potrivit FMI, se preconizează că aproximativ 90% din economiile avansate se vor confrunta cu scăderea PIB-ului în acest an.
BUCUREŞTI, 11 apr – Sputnik. Încetinirea economică la nivel global va continua în acest an, dar Asia va rămâne „punctul luminos”, a precizat Fondul Monetar Internațional (FMI).
India și China vor reprezenta jumătate din creșterea globală, cu „un impuls” al creşterii aşteptându-se să provină din economiile emergente, potrivit directorului general al FMI, Kristalina Georgieva.
Șeful FMI a estimat că economia mondială va creşte cu mai puțin de 3% în 2023, în conformitate cu estimarea din ianuarie a Fondului, de 2,9%. Georgieva a spus că acest pattern va rămâne în următorii cinci ani, deoarece perioada de activitate economică mai lentă ar trebui prelungită.
Ea a declarat că proiecțiile reprezintă „cea mai mică prognoză de creștere pe termen mediu a FMI din 1990 și [sunt] cu mult sub media de 3,8% din ultimele două decenii”.
Indian Oil - Sputnik Moldova, 1920, 08.04.2023
Internațional
UE cumpără combustibil rusesc prin intermediul Indiei
Se aşteaptă ca aproximativ 90% din economiile avansate să asiste la o scădere a ratelor de creștere în 2023, a precizat Georgieva, potrivit RT.
Ea a mai spus că ţările cu venituri mici au fost afectate de cererea scăzută pentru exporturile lor, creșterea veniturilor pe cap de locuitor rămânând sub cea a economiilor emergente.
Potrivit proiecțiilor FMI, sărăcia și foametea, care au crescut semnificativ în timpul pandemiei de COVID-19, ar putea crește în continuare.
Comentariile lui Georgieva vin înaintea reuniunilor din primăvară ale FMI și ale Băncii Mondiale, în această săptămână, unde factorii de decizie se vor convoca pentru a discuta problemele cele mai presante ale economiei globale.
Fluxul de știri
0