Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Bloomberg: Rusia rămâne cel mai mare furnizor de petrol pentru India

© Fotolia / Ded PixtoSonde de petrol
Sonde de petrol - Sputnik Moldova, 1920, 11.04.2023
Sonde de petrol
Abonare
Moscova reprezintă 34% din importurile țării asiatice, conform datelor citate de Bloomberg.
BUCUREŞTI, 11 apr – Sputnik. Achizițiile de petrol rusesc de către India au atins un nivel record de 1,64 milioane de barili pe zi (bpd) în martie, a relatat duminică Bloomberg, citând compania Vortexa de urmărire a mărfii energetice.
Exporturile de ţiţei brut din Rusia în India au depășit ușor volumele expediate de 1,62 milioane bpd înregistrate în februarie. Rusia este acum principalul furnizor de petrol pentru India de șase luni consecutive, potrivit datelor, relatează RT.
De asemenea, datele arată că importurile de către India de petrol rusesc în martie au înregistrat o creștere semnificativă la nivel anual. În martie 2022, țara din Asia de Sud a achiziționat doar 68.600 bpd, însemnând de aproximativ 24 de ori mai puțin decât în aceeași lună din acest an.
Ponderea Rusiei în importurile de petrol ale Indiei a ajuns la 34% în martie, o cifră dublă faţă de cea a furnizorului tradițional Irak.
Караван транспортных судов в сопровождении ледоколов проходит по Северному морскому пути.  - Sputnik Moldova, 1920, 30.03.2023
Internațional
India vrea să investească în transportul maritim pe Ruta Mării Nordului
Se raportează că Irakul a vândut 821.952 bpd, devenind astfel al treilea cel mai mare furnizor pentru India după Arabia Saudită, care a exportat 986.288 bpd în țară.
Emiratele Arabe Unite au depășit SUA, devenind a patra cea mai mare sursă de ţiţei brut pentru India, exportând către aceasta 313.002 bpd în martie. De asemenea, SUA au furnizat 136.464 bpd luna trecută, fiind o scădere de la 248.430 bpd, cât au fost furnizate în februarie.
India este al treilea cel mai mare consumator de petrol din lume. A început să crească achizițiile de petrol rusesc oferit la reducere, după ce statele occidentale au blocat livrările directe ca răspuns la operațiunea militară a Moscovei în Ucraina.
Fluxul de știri
0