Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

India vrea să investească în transportul maritim pe Ruta Mării Nordului

© Sputnik / Andrey SolomonovКараван транспортных судов в сопровождении ледоколов проходит по Северному морскому пути.
Караван транспортных судов в сопровождении ледоколов проходит по Северному морскому пути.  - Sputnik Moldova, 1920, 30.03.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Rusia şi India vor să folosească Ruta Mării Nordului pentru a transporta mărfuri în mod fiabil și în siguranță, a spus un oficial rus.
BUCUREŞTI, 29 mart – Sputnik. Moscova și New Delhi discută despre posibilitatea lansării unei linii de transport maritim transarctice și a unor instalații de procesare de-a lungul Rutei Mării Nordului (NSR), potrivit lui Aleksei Cekunkov, ministrul rus pentru Dezvoltarea Orientului Îndepărtat și a Regiunii Arctice.
Cekunkov a făcut anunţul marți, în timpul vizitei sale de lucru în India, unde s-a întâlnit cu ministrul Porturilor, Transportului maritim și Căilor navigabile din țară, Sarbananda Sonowal.
„Miniștrii au discutat despre o rută alternativă pentru transportul mărfurilor din India în Europa – nu prin rutele sudice sau vestice, ci prin Ruta Estică și NSR, folosind facilități portuare atât rusești, cât și indiene... Costul transportului unui container de la Vladivostok spre India este cu 30% mai mic decât de la Moscova”, a anunțat ministerul rus, potrivit RT.
De asemenea, declarația a subliniat şi extinderea flotei ca fiind un domeniu promițător pentru cooperare.
India și-a exprimat interesul pentru construirea unui oraș satelit lângă Vladivostok, în Orientul Îndepărtat al Rusiei, inclusiv porturi, drumuri și infrastructură energetică.
Cekunkov a dezvăluit că următoarea rundă de discuții va avea loc la Moscova în aprilie.
Prim-ministrul indian Narendra Modi a declarat anterior că New Delhi plănuieşte să contribuie la dezvoltarea NSR și la transformarea acesteia într-o rută comercială globală.
Fluxul de știri
0