România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Armata română devine o armată de pensionari

© AP Photo / Vadim GhirdaMilitari români
Militari români - Sputnik Moldova, 1920, 11.04.2023
Militari români
Abonare
Armata română complică bugetul de pensii al României, valurile de pensionări care afectează armata punând în dificultate financiară guvernul.
BUCUREȘTI, 11 apr -Sputnik. Faptul a fost recunoscut chiar de către ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, care a declarat că Ministerul va încerca să ia măsuri pentru reducerea ”hemoragiei” de cadre militare.
Acesta a declarat luni, la Focşani, că sistemul nu poate absorbi şocul plecării într-un termen scurt a militarilor care îndeplinesc la acest moment condiţiile de pensionare şi de aceea ministerul pe care îl conduce pledează pentru soluţii care să asigure sustenabilitatea pe termen lung a sistemului de pensii.
Perspectiva modificării legislației cu privire la pensii care va complica condițiile actuale ce privilegiază cadrele militare dar și magistrații, a dus la grăbirea multor pensionări în sistem. Acestea vin și pe fondul agravării situației de securitate din regiunea Mării Negre care a complicat, la presiunea NATO viața în interiorul armatei române.
Militari moldoveni, al cincilea contingent detașat în Kosovo - Sputnik Moldova, 1920, 11.04.2023
Politică
Bază militară nouă lângă Chișinău
Fluxul de știri
0