Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ambasador rus: Germania luptă cu Rusia folosindu-se de Ucraina

© Sputnik / Игорь ЗарембоСергей Нечаев
Сергей Нечаев - Sputnik Moldova, 1920, 10.04.2023
Abonare
Berlinul a trecut toate „liniile roșii” în eforturile sale de a învinge Moscova, a afirmat ambasadorul rus Serghei Nechaev.
BUCUREŞTI, 10 apr – Sputnik. Germania face tot posibilul să evite o ciocnire directă cu Rusia, dar, în schimb, folosește Ucraina ca proxy în încercarea de a provoca o înfrângere strategică Moscovei, a afirmat ambasadorul rus la Berlinul Serghei Nechaev.
În timpul unui interviu pentru ziarul Izvestia publicat luni, Nechaev nu a exclus posibilitatea ca Germania să ofere avioane de luptă Kievului, deşi cancelarul Olaf Scholz a afirmat în mod repetat în ultimele luni că nu există planuri în acest sens.
„Numărul de arme germane furnizate Ucrainei se extinde constant. De la livrările de căști de protecţie, Berlinul a trecut la pomparea, în regimul de la Kiev, de sisteme moderne de arme mortale, inclusiv tancuri de luptă grele, obuze, lansatoare de rachete multiple și arme de apărare antiaeriană”, a spus Nechaev, citat de RT.
„Guvernul german a trecut de mult timp toate liniile roșii posibile în efortul său de a provoca o înfrângere strategică Rusiei”, a adăugat diplomatul.
Totuşi, potrivit lui Nechaev, Berlinul nu va merge atât de departe încât să-şi trimită propriile trupe pentru a lupta împotriva Rusiei pe câmpul de luptă.
O astfel de mișcare „ar însemna implicarea directă a Germaniei într-un conflict armat cu Rusia, pe care Berlinul, cel puțin în această etapă, încearcă să-l evite în toate modurile posibile. Și este puțin probabil ca alegătorii germani să aprobe astfel de planuri. Este mai ușor să lupte cu mâinile altcuiva”, a explicat Nechaev.
Guvernul german a fost printre cei mai puternici susținători ai Ucrainei din UE în timpul conflictului cu Rusia. Forțele armate ale țării, Bundeswehr, au menţionat că au cheltuit anul trecut 2 miliarde de euro ca ajutor militar pentru Ucraina și se așteaptă să aloce încă 2,2 miliarde de euro în 2023.
Nancy Faeser - Sputnik Moldova, 1920, 10.04.2023
Internațional
Germania amenință cu refuzul de vize pentru sportivii ruși
În acest an, Berlinul a promis deja că va furniza Kievului 18 tancuri de luptă principale Leopard 2 și 40 de vehicule de luptă pentru infanterie Marder, printre altele. De asemenea, trupele ucrainene sunt instruite în Germania să folosească arme, primul grup de militari finalizând cursul la mijlocul lunii martie.
Rusia a criticat mult timp livrările de arme către Ucraina de către SUA, Marea Britanie, Germania și alte ţări din UE, susținând că acestea nu fac decât să prelungească ostilităţile și, în cele din urmă, nu vor schimba rezultatul campaniei militare rusești. Moscova a susținut că asistența acordată Kievului în numeroase domenii face deja ca ţările occidentale să devină părți de facto în conflict.
Fluxul de știri
0