Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Germania amenință cu refuzul de vize pentru sportivii ruși

© AFP 2024 / JOHN MACDOUGALLNancy Faeser
Nancy Faeser - Sputnik Moldova, 1920, 10.04.2023
Nancy Faeser
Abonare
Ministrul german de interne amenință că va refuza eliberarea vizelor pentru sportivii ruși care vor fi admiși la competițiile internaționale
CHIȘINĂU, 10 apr - Sputnik. Ministrul german de interne a amenințat că le va refuza vizele sportivilor din Rusia care au voie să participe la competiții internaționale.
„Țările care găzduiesc evenimente sportive majore nu sunt neputincioase. Ele pot, prin departamentele lor de vize, să influențeze dacă rușii vor participa sau nu. Dacă organizăm competiții internaționale în Germania, putem acționa în consecință. Vom acționa întotdeauna cu o poziție clară", a declarat Nancy Fezer pentru Funke.
În același timp, ministrul german s-a pronunțat împotriva boicotării competițiilor la care participă ruși de către sportivii din Germania.
La 28 martie, Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a recomandat ca federațiile să permită rușilor care nu susțin operațiunea specială să concureze ca sportivi neutri.
Fluxul de știri
0